Formule 2

GP2 Series: Prima testdebuut Daniel de Jong, Melker snel

Vandaag vond op het circuit van Jerez de eerste collectieve test van de GP2 Series plaats. Onder zonnige weersomstandigheden kwamen maar liefst 3 Nederlanders in actie op de Spaanse piste: Nigel Melker (Ocean), Giedo van der Garde (Caterham) en nieuwkomer Daniël de Jong (Rapax).

Terwijl Melker en Van der Garde zich voorbereiden op een volledig seizoen in de GP2 Series, reisde Daniël de Jong met een andere insteek af naar Jerez. “Graag zou ik me in 2013 willen richten op de GP2 Series. Ik wil me hier goed op voorbereiden en was vooral benieuwd hoe de GP2 auto is ten opzichte van bijvoorbeeld de WSR FR3.5 of AUTO GP auto. Deze testdagen zijn voor mij ideaal om een goed beeld te vormen van het kampioenschap. De eerste testdag verliep vandaag prima. Ik heb de nodige ronden kunnen afleggen en had met Dani Clos een ervaren teamgenoot, waardoor ik een goede graadmeter had. Jammer genoeg was er precies een rode vlag tijdens mijn nieuwe bandenrun, zodat ik daar niet het optimale uithaalde. Morgen weer een dag!”
Giedo van der Garde richtte zich voornamelijk op de kennismaking met zijn nieuwe team. “Het was een goede dag, heb mijn hele programma voor vandaag kunnen afwerken. De auto heeft goed potentieel”, zo twitterde Van der Garde. Nigel Melker kende eveneens een productieve dag en belandde na zijn nieuwe bandenrun op een uitstekende 11e plek.

Resultaten GP2 Series test maandag 28 februari
Marcus Ericsson – 1:26.407
Esteban Gutierrez – 1:26.496
James Calado – 1:26.586
11. Nigel Melker – 1:27.238
21. Daniël de Jong – 1:27.914
24. Giedo van der Garde – 1:29472
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet