24H Series

Div: Ook kleinere auto's blijven welkom tijdens Dunlop 24H DUBAI

120216_toerwagens_dubai

Een maand na de succesvolle zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI op het Dubai Autodrome zijn de voorbereidingen voor de 24-uursrace van volgend jaar (10 t/m 12 januari 2013) alweer begonnen. “We hebben zeer positieve reacties op de race van dit jaar ontvangen”, zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat de Dunlop 24H DUBAI samen met het DNRT organiseert. “Dit is voor ons de beste motivatie om te beginnen met het werk voor onze volgende evenementen, waarbij we vasthouden aan onze succesvolle filosofie. Dat betekent dat toerwagens en GT’s, amateurs en (semi-)professionals welkom blijven bij onze race.”


Tekst en foto's: PR

Met rijders en teams uit 40 landen, die de race tot een van de grootste internationale autosportevenementen van het jaar maakten, en een variatie van 20 verschillende automerken in de startopstelling, werd de zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI door alle betrokkenen als een groot succes beschouwd. Ook de aandacht in de media nam in vergelijking met voorgaande jaren in belangrijke mate toe, niet in de laatste plaats dankzij omvangrijke live-verslaggeving van Motors TV en Radio Le Mans. Radio Le Mans heeft al aangegeven, in 2013 tijdens de Dunlop 24H DUBAI weer van de partij te willen zijn.

120216_dubai_clio
Voor kleinere auto's, zoals de Clio van de Nederlandse Racingdiva's, geldt een gereduceerd inschrijfgeld

Inschrijfgeld blijft ongewijzigd, speciaal tarief voor toerwagens

De organisatie van CREVENTIC is erin geslaagd, het inschrijfgeld voor vroege inschrijvers (geldig tot 15 september 2012) met het aantrekkelijke tarief van 7.950 Euro inclusief transport, voor de race van volgend jaar ongewijzigd te houden. Om de deelname aan de Dunlop 24H DUBAI voor teams met kleinere auto’s (vooral toerwagens met motoren tot 2600 cc in de klassen A1, A2, A3T en D1) aantrekkelijk te maken, is er voor deze teams een speciaal tarief van slechts 5.000 Euro inclusief transport. “We zien altijd graag grote en krachtige sportwagens en GT’s in het deelnemersveld, sommige met professionele of semi-professionele rijders, maar we blijven ook trouw aan onze basisfilosofie, zodat we net zo blij zijn met teams die kleinere toerwagens als Renault Clio, SEAT Leon Supercopa, Honda Integra of MINI Cooper inzetten, en die met amateurs rijden. Tenslotte hebben deze teams ons geholpen, sinds de eerste editie in 2006 ons evenement te helpen opbouwen tot wat het nu is”, zegt Gerrie Willems.

Sinds die eerste race heeft de Dunlop 24H DUBAI zich een vaste plaats verworven als de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials. Dubai is een bijzonder aantrekkelijke bestemming met stille en schone stranden en het hele jaar door zon, luxe hotels en restaurants met een rijke variatie aan internationale culinaire specialiteiten, shoppingmalls van wereldklasse, soeks met goud en specerijen, woestijnavonturen en historische attracties voor een fascinerende kennismaking met de Arabische wereld. Dubai is een zeer modern en open land, veilig en open voor mensen van alle continenten: Europa, Afrika, Azië, Amerika en Australië. Kortom: Dubai biedt plezier voor de hele familie, en voor autosportliefhebbers zorgt de Dunlop 24H DUBAI voor net dat beetje extra…

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet