Diversen

Div: Hannes van Asseldonk sluit Toytota Racing Series als tweede af.

Hannes van Asseldonk heeft zijn TRZ-campagne op het Nieuw Zeelandse Manfeild als tweede afgesloten. De Nieuw Zeelander Nick Cassidy won het kampioenschap. Met twee tweede plaatsen stelde Van Asseldonk de tweede plek in het kampioenschap veilig.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Racing Series/Bruce Jenkins

2012_van_asseldonk_manfield
Vliegende Kiwi? Nee, hoor een Vliegende Hollander die bij de Kiwi's tweede wordt!

Van Asseldonk sluit Toyota Racing Series als tweede af
De eerste wedstrijd op Manfeild werd gewonnen door GP3-coureur Mitch Evans. De protégee van F1-coureur Mark Webber nam bij de start direct de leiding en stond die niet meer af. Hannes van Asseldonk eindigde in de eerste wedstrijd als tweede. De Nederlander wist in een “dragrace” naar de eerste bocht Nick Cassidy te verslaan. Cassidy kwam iets van de baan af, waardoor hij Van Asseldonk ruimte moest geven.”Hij moest wel. De auto was goed en beschikte over voldoende snelheid, maar Mitch Evans was gewoon te snel om nog de aanval te openen!” aldus Van Asseldonk.

De Sprint wedstrijd op zondagochtend werd gewonnen door Felix Serrales uit Puerto Rico. Nick Cassidy stelde in deze wedstrijd de titel veilig.

2012_podium_r1
Podium voor Van Asseldonk in de eerste wedstrijd.

Voor de hoofdwedstrijd nam Mitch Evans direct de leiding gevolgd door Nick Cassidy en Hannes van Asseldonk. Daarachter volgden Lucas Auer en Josh Hill. Met nog amper zes ronden te gaan viel GP3-coureur Mitch Evans met een kapotte elektrische kabel uit. Voor Cassidy was het een zware teleurstelling. “Ik had de race volledig onder controle en liep weg van mijn tegenstanders. Ik rook echter iets vreemds en toen ik op het gas ging gebeurde er ineens helemaal niets meer!” aldus de teleurgestelde Evans.

Lucas Auer eindigde als derde gevolgd door Bruno Bonifacio. In de tweede wedstrijd was Van Asseldonk met een kapotte lekke linke achterband al na één ronde uitgevallen. Tegenover de Nieuw Zeelandse media lieten kampioen Cassidy en Van Asseldonk doorschemeren dat het onwaarschijnlijk is dat beiden volgend jaar zullen terugkeren. Ze willen beiden komend seizoen wederom een trede hogerop op de autosportladder.


2012_groepsfoto_trz_nz
De Toyota Racing Series klas van 2012

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet