Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Zomerse Winternationals kunnen van start

pomona_wo_01 

Komend weekend gaat met de O’Reilly Auto Parts NHRA Winternationals presented by Super Start Batteries, de NHRA Full Throttle Drag Racing Series van start. En om de lijst met sponsornamen meteen maar compleet te maken; de traditionele openingswedstrijd van het seizoen wordt verreden op Auto Club Raceway at Pomona, kortweg de Winternationals op Pomona. Met volop zon en temperaturen van dik boven de twintig graden doet de wedstrijd zijn naam niet bepaald eer aan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De NHRA Full Throttle Drag Racing Series omvat dit seizoen 23 wedstrijden. De Top Fuel klasse krijgt in ieder geval een nieuwe kampioen aangezien Del Worsham zijn helm aan de wilgen heeft gehangen en nu crewchief is van Funny Car-pilote Alexis DeJoria. Bij de Funny Cars en Pro Stockers verdedigen Matt Hagan en Jason Line wel hun titels.

De Winternationals betekent altijd weer de eerste kennismaking met de nieuwe rijders, sponsors en hun bijbehorende kleuren. Op donderdag (vrijdag Nederlandse tijd) wordt de eerste kwalificatieronde verreden en op de dag voordat het spektakel losbarst, is er dus tijd voor een verkenningsrondje door de pits.

Bij een bezoek aan Pomona mag het NHRA Motorsports Museum niet ontbreken

pomona_wo_02

pomona_wo_03

De nieuwe Mustang-body van Tim Wilkerson moet nog van wat kleuren worden voorzien

pomona_wo_04

De technische keuring van de auto’s luistert zeer nauw. Alle afmetingen moeten kloppen met de homologaties

pomona_wo_05

Wie laat komt moet een paar keren steken met zo’n Amerikaanse truck

pomona_wo_06

Johnny Gray verwacht zeker schade want dit zijn slechts twee van de drie Dodge-body’s die zijn team Don Schumacher Racing voor hem bij zich heeft

pomona_wo_07
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet