Superstars

Superstars: Maar liefst 34 inschrijvingen bevestigd voor 2012!

De Italiaanse Superstars-series bevestigde voor het seizoen maar liefst 34 inschrijvingen, verdeeld over zeventien teams!

Tekst Willem J. Staat
Foto: Superstars

superstars-startjpg
Het gaat voor de Italiaanse Supestars weer een supermooi seizoen worden!

Maar liefst 34 inschrijvingen bevestigd voor 2012
De Flammini Group(FG) bevestigde voor het komende seizoen maar liefst 34 inschrijvingen. Bij het Swiss Team blijft de bezetting bijna ongewijzigd. Er wordt zelfs een derde bolide aan het team toegevoegd! Het team van CAAL Racing, dat in de Superstars-series de meeste starts op haar naam heeft staan, vertrouwt wederom op de C63 AMG bolides. Ook de teams van Roma Racing zal eveneens met een C63 AMG uitkomen.

BMW Team Dinamic dat recentelijk werd aangekondigd zet 2010 kampioen Thomas Biagi in. Evenals in de afgelopen twee seizoenen beschikt hij over hetzelfde technische pakket van ROAL Motorsport.

Audi is maar liefst met drie auto’s vertegenwoordigd. Eén daarvan zal bestuurd worden door Gianni Morbidelli. Ook de Porsche Panamera keert wederom terug. Het team van Rangoni Motorsport zet twee bolides in voor Luca Rangoni en Alessandro Garofano.

Nieuwe teams hebben eveneens hun weg naar de Superstars weten te vinden. Het Zwitserse Solaris Motorsport zal twee Chevrolet Lumina CR8’s inzetten. Eén ervan wordt bemand door de ervaren Franco Sini, terwijl in de tweede een Top Rookie zal plaatsnemen! Het team van Durango Motorsport verplaatst haar eenzitteractiviteiten naar de Superstars en zal voorlopig de twee ex-fabrieks Audi RS4’s inzetten, evenals het team van W&D Racing Team.

Oud DTM-coureur Gianni Giudici heeft voor zichzelf een BMW M3 ingeschreven. Het Spaanse Team van Porteiro Mortosport zet eveneens twee BMW M3’s in. Ook de Italiaanse Endurance Kampioen Paolo Maloni zal met een M3 uitkomen.

Team Jaguar Ferlito heeft twee XFR Racers ingeschreven. MRT by Nocentini komt met een Lexus ISF aan de start. RC Motorsport keert terug met een Cadillac CTS-V. Ook het team van Todi Corse brengt twee Amerikaanse V8’s op de baan.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet