Diversen

Internationaal: Europese top aanwezig in Campillos

Terwijl Nederland aan het dromen is van de Elfsteden tocht, hebben heel wat Europese toppers warmere oorden opgezocht. In het Spaanse Campillos staat dit weekend de traditionele Rotax Wintercup weer op het programma. Voor velen is het een blij weerzien, anderen staan voor hun eerste Europese wedstrijd of komen de eerste maal in actie in een nieuwe klasse.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

De Rotax Eurocup is de ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder aangename temperaturen kan het materiaal optimaal getest worden met het oog op het nieuwe seizoen. Onder de gelukkigen ook heel wat Nederlanders en Belgen.

rgmmcgenk1141163_blom3

Traditioneel is er plaats voor de Rotax Junior Max, De Rotax Senior Max, de Rotax DD2, en de DD2 Master.
Max Timmermans zal zijn eerste meters op Europees Junior niveau rijden. Hij zal worden bijgestaan door Team TKP teammaten Lars Lamborelle en Sven van der Slick.
Ook Fazio Franssen, en Pepijn Steeman zullen aanwezig zijn.
Dave Blom verliet afgelopen seizoen de Junioren en gaat nu voor de podia in de Rotax Senior Max. Blom staat uiteraard op de deelnemerslijst, samen met Glenn van Parijs.

Jules Szymkowiak bleek er vorig seizoen met G Star RAW Racing al goed bij te zitten in de DD2 klasse. Dit jaar is ook hij weer aanwezig net zoals die andere topper Xen de Ruwe.

AUTOSPORT.NL gaat jullie doorheen de Wintercup op de hoogte houden over de stand van zaken van de Nederlanders en Belgen in Campillos. Houd dus zeker de website in de gaten !

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet