Belcar

Div: Belcar/BTCS: Circuitracerij in België ingestort?

Het eens zo succesvolle Belcar-concept en de Belgian Touring Car Series lijken van het strijdtoneel te verdwijnen. Teams en sponsoren verkeren door het ineenstorten van Promotor Speedworld in grote onzekerheid. Diverse deelnemers aan deze kampioenschappen hebben inmiddels voor andere opties gekozen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BSOT/Speedworld

1144_51970545
Komt er een einde aan de Belcar en de BTCS?

Circuitracerij in België ingestort?
Of er in 2012 nog een serieus Belgisch circuitkampioenschap komt, lijkt uiterst twijfelachtig! Promotor Speedworld blijkt over een enorme schuldenlast te beschikken. Het management van de firma Speedworld bestond uit Christian Lahaye, Hans van de Ven en de familie Lamoine, die hoofdaandeelhouder van het bedrijf is. De RACB, het overkoepelende orgaan in België, weigert elke vorm van communicatie met de firma Speedworld. Ook weigert de RACB met Speedworld-partner Hans van de Ven te praten.

Volgens de collega’s van Turbomagazine kan de familie Lemoine de schuldenlast wel betalen, maar zullen dit niet doen, omdat ze bij een nieuwe bedrijfsconstructie buitenspel gezet zullen worden. Belgian Race Invest van BSOT-organisator Dries Heyman en de firma Kronos(WRC Rallye met Peugeot en LMS met Aston Martin) zouden volgens ingewijden bereid zijn om de organisatie over te nemen. Maar beide bedrijven lijken niet over voldoende financiële middelen te beschikken om de schuldenlast van honderdduizenden Euro’s over te nemen. BSOT-organisator Dries Heyman liet vandaag in een persverklaring weten dat indien er voor woensdag 8 februari met de RACB geen akkoord bereikt wordt, men zich volledig zal concentreren op de hoofdactiviteit van zijn organisatie, het organiseren van de Special Open Trophy. Wordt er een akkoord bereikt dan zullen alle Belgische circuitkalenders herzien worden.

Het is duidelijk dat er bij onze zuiderburen een enorme patstelling is ontstaan met de sport als grootste verliezer!

bsot_assen_163
Het BSOT-concept van Dries Heyman lijkt in tegenstelling tot Belcar en BTCS een
mooie toekomst te hebben!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet