Formula Regional European

Meindert van Buuren Jr met Manor MP Motorsport in Eurocup en NEC Formule Renault 2.0

Meindert van Buuren jr. is aanstaand seizoen één van de officiële rijders van Manor MP Motorsport in de Formule Renault 2.0. De jonge rijder uit Rockanje neemt in 2012 deel aan het volledige programma en rijdt in zowel de Northern European Cup als de sterk bezette Eurocup. In 2011 maakte Van Buuren op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule Renault 2.0 met zeven raceweekenden in het NEC en drie in de Eurocup. Het seizoen werd vooral beschouwd als een leerjaar, waarvan komend jaar de vruchten geplukt moeten worden.

Meindert van Buuren Senior legt de gang van zaken uit: “Na de laatste wedstrijd van het seizoen werd Meindert uitgenodigd door MP Motorsport om een testsessie af te leggen. Dat leidde tot verdere gesprekken met het Nederlandse team, waarin zij aangaven wat de plannen met het Britse Manor Motorsport waren. Die plannen spraken ons enorm aan waardoor we besloten het gehele wintertestprogramma met hen af te werken. Dat resulteerde in vijftien testdagen in de winter van 2011 op verschillende Zuid-Europese circuits. De testdagen hebben geleid tot een enorme verbetering en we zijn ervan overtuigd dat het gat met de Europese top voor een groot deel gedicht is.”

manormplivery
Sneak preview van de Manor MP Motorsport auto waarmee Meindert in 2012 in actie zal komen

De wisselwerking tussen rijder en team verliep vanaf het eerste moment goed. Van Buuren werkte nauw samen met hoofdengineer Tony Shaw, die in het verleden onder meer Lewis Hamilton en Kimi Raïkkönen begeleidde. Meindert Jr. over zijn ervaringen: “Ik ben begonnen bij PDB Racing van Peter de Bruijn op een Gillard. Peter heeft in het verleden Raïkkönen in zijn team gehad. Nu heb ik goed samengewerkt met Tony Shaw, die eveneens met Kimi heeft gewerkt. Zo is een leuk cirkeltje weer rond.”

“Afgelopen jaar heb ik mijn debuut gemaakt in de Formule Renault 2.0 en 2011 was vooral een leerjaar. Na de seizoensfinale heb ik met MP Motorsport getest in Barcelona en dat ging direct erg goed. Ook de verdere testdagen verliepen erg goed en we waren heel tevreden met de geboekte progressie. De samenwerking met Tony verliep goed en ik heb veel van hem geleerd, vooral wat betreft de techniek die nodig is om echt hard te gaan in een Renault. We hebben op een aantal circuits getest om veel ervaring op te doen: Assen, Zandvoort, Motorland Aragon, Valencia en Barcelona. Stapje voor stapje heb ik meer geleerd en het grootste deel van het gat naar de Europese top gedicht. Daar ben ik heel erg tevreden over. Ik heb dan ook heel veel zin om eind februari te beginnen aan de eerste collectieve test.”

Sander Dorsman van Manor MP Motorsport: “Wij zijn blij dat Meindert komend seizoen deel uit maakt van onze rijders line-up. Na een drukke winterperiode met de nodige testdagen hebben we hem echt de nodige progressie zien maken. Zo hoefde Meindert tijdens de laatste test op Barcelona relatief weinig toe te geven op titelfavoriet Daniil Kvyat. Iedereen beseft dat we er nog niet zijn en het onderste nog niet uit de kan is en dus zijn we vol motivatie om vanaf de eerste collectieve test eind deze maand weer hard aan de slag te gaan.”

Van Buuren wordt wederom in 2012 ondersteund door Papagayo Beach & Lounge Resort en Europroducts.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet