Diversen

Div: Tweemaal podium voor Van Asseldonk in Hampton Downs

In het Nieuw Zeelandse Hampton Downs heeft Hannes van Asseldonk uitstekend gepresteerd door driemaal in de punten te eindigen. In de drie Toyota Racing Series-wedstrijden eindigde de Nederlander respectievelijk als tweede, vierde en derde. In de stand van het kampioenschap bezet Van Asseldonk achter Nick Cassidy(730) de tweede plek met 704 punten en kan volgende week tijdens de finale op Manfield zelfs nog aanspraak op de titel maken!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Racing Series/Bruce Jenkins

2012_hannes_hampton_downs
Uitstekende resultaten voor Van Asseldonk in Hampton Downs. De Nederlander maakt
zelfs aanspraak op de titel!

Van Asseldonk klimt naar de tweede plek in tussenstand kampioenschap
Door in het Nieuw Zeelandse Hampton Downs driemaal in de punten te rijden slaagde Hannes van Asseldonk erin om dit weekend naar de tweede plek in de stand van het kampioenschap op te klimmen. De eerste wedstrijd van de TRS NZ-series, zoals de officiële benaming van het kampioenschap luidt, werd gewonnen door Mitch Evans. De protégee van Red Bull F1-coureur Mark Webber domineerde van start tot finish. Van Asseldonk eindigde op 2.7 seconden achterstand keurig als tweede.

In de tweede TRS-wedstrijd behaalde de Italiaan Raffaele Marciello zijn allereerste zege in het kampioenschap. Een crash waarbij in de beginfase vier coureurs betrokken waren, wist de Ferrari Academy-coureur ternauwernood te vermijden. Bij dit incident werden o.a. Mitch Evans en Josh Hill uitgeschakeld. Lucas Auer eindigde als tweede gevolgd door Jordan King en Hannes van Asseldonk. De Italiaanse Superstars-rijdster Michaela Cerruti behaalde haar beste resultaat door als tiende te eindigen.

De 20 ronden durende hoofdwedstrijd werd een lokaal onderonsje tussen de Nieuw Zeelanders Cassidy en Evans. Van Asseldonk had een perfecte start en pakte direct de tweede plek maar moest deze na een safety-car interventie direct aan Mitch Evans prijsgeven. Het Nieuw Zeelandse duo bouwde op Van Asseldonk maar liefst een voorsprong van meer dan een minuut op. De Nederlander kon echter niet van een tweede safetycarfase in de dertiende ronde profiteren.

Een al te enthousiaste inhaalpoging van Damon Leitch op zijn landgenoot Jono Lester zorgde in de allerlaatste ronde voor het nodige spektakel. Leitch toucheerde de zijkant van zijn rivaal waarop deze een vervaarlijke luchtreis maakte en vervolgens met een gebroken wielophanging in het gras belandde. Leitch kon alsnog zijn weg vervolgen. Shahaan Engineer uit India kon beiden nipt ontwijken.

Volgend weekend wordt op Manfield het kampioenschap beslist. Van Asseldonk beschikt over een uitstekende kans om hoog in het kampioenschap te eindigen.

2012_nz_podium_hampton_downs_van_asseldonk
Hannes van Asseldonk(uiterst rechts) tijdens de huldigingsceremonie van de
derde wedstrijd op Manfield.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet