Formule 1

Formule 1: Persbericht: Giedo van der Garde testrijder bij Caterham F1 Team in 2012

480_team_9605

Giedo van der Garde is komend seizoen officieel testrijder en reserverijder van Team Caterham F1. Van der Garde zal deelnemen aan de testsessies ter voorbereiding op het seizoen en ook rijden in de FP1 sessies die in de nieuwe CT01, de auto die het team van Tony Fernandes, Kamarudin Meranun en SM Nasarudin eind januari voor het eerst aan haar fans toonde.

Tekst: PR
Foto: Frits van Eldik

Daarnaast zal Van der Garde 6 tot 8 vrijdagtrainingen gaan rijden tijdens de GP weekenden. Welke weekenden dat zijn wordt pas in de loop van het seizoen bepaald. De rijder uit Rhenen zal tijdens alle GP weekenden in 2012 bij het team aanwezig zijn en stand bye staan voor het geval één van de rijders mocht uitvallen.
Tony Fernandes, Teambaas Caterham F1: "We zijn verheugd om Giedo als Reserve Coureur in onze familie te verwelkomen. Hij heeft zeer veel potentie, en is bij ons bekend sinds het begin van zijn loopbaan. We kijken uit naar hoe hij zich zal ontwikkelen gedurende het gehele seizoen, en hoe we samen stappen zullen maken om op gevestigde teams in de Formule 1 in te kunnen lopen.”

"Zijn optredens in de GP2, met name in 2011, maken van Giedo een van de grootste beloftes in de autosport. Om hem te contracteren als Reserve Coureur is een echte overwinning voor ons team. Ik weet zeker dat hij zal floreren op en buiten de baan, en wij wensen hem het allerbeste nu hij de volgende stap in de Formule 1 met ons zet."
Giedo van der Garde: "Ik ben erg blij om deel uit te maken van het Caterham F1 Team en ik ben zeer enthousiast over de volgende stap in mijn carrière binnen de Formule 1. Het team is fris, met een aantal fantastische mensen. Tony Fernandes is uiterst ambitieus en hij heeft een heleboel zeer goede mensen samen gebracht om te helpen deze ploeg te laten groeien naar toekomstig succes. Ik verheug me om te leren en vooruit te gaan met het team, op en buiten de baan.”
“Het is geweldig voor Nederland dat we weer een Nederlandse coureur hebben die is aangesloten bij de Formule 1. Het is goed voor de sport in Nederland dat er weer een Nederlandse coureur in de Formule 1 is. De belangstelling was misschien ietwat gedaald sinds de jaren Verstappen, maar ik hoop hetzelfde enthousiasme in mijn land los te kunnen maken en de Formule 1 echt naar ons land te brengen.”

"Ik voel dat het team als geheel zeer ambitieus is. Het lijken zeer positieve mensen en ik denk dat we als team zeer snel kunnen opbouwen, groeien en ontwikkelen. Ik denk dat we dit jaar goed mee kunnen doen! We zullen zien na de test, maar ik heb echt het gevoel dat het een grote familie is.“
"Ik voel me zeer sterk, ik ben fit en ik mentaal klaar. Natuurlijk heb ik veel tijd doorgebracht met jongens die nu in de Formule 1 rijden en ik voel dat ik klaar ben voor deze stap. Ik wil McGregor en iedereen die mij heeft gesteund heeft in mijn carrière, bedanken voor het helpen met mijn volgende stap."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet