Racing Shows

Racing Shows: Impressie Rétromobile Parijs

Retromobile1
De Porsche 917 in "hippie"-kleuren dient als promotie voor Le Mans Classic van 6 t/m 8 juli a.s.

Regelmatige bezoekers van deze site kennen de voorliefde van uw verslaggever voor historische auto-evenementen, en vooral diegene waar er ook aandacht is voor de historie van de autosport. En als het dan ook nog in Frankrijk is, dan kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk. Dus togen we ook dit jaar weer naar Parijs om daar op de jaarlijkse beurs 'Rétromobile' te genieten van heel veel fraais. De beurs lijkt ieder jaar nog maar beter te worden, want ook nu weer kwamen we auto's tegen die we nog niet eerder zagen. Fabrikanten pakken flink uit, veel clubs laten zich ook niet onbetuigd en gespecialiseerde handelaren zorgen voor een gevarieerd aanbod dat kwalitatief zeer, zeer hoog ligt. Wie er nog naartoe wil: Rétromobile is nog tot en met zondag aanstaande geopend.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Retromobile2

Werden we vorig jaar op elk klassiekerevenement overspoeld met Jaguar E-Types, dit jaar viert de Ferrari 250 GTO zijn 50-jarig jubileum. Daar zijn er natuurlijk veel minder van, dus twee bij elkaar is al een goede score. En dat donkerblauw is eigenlijk wel heel chic.

Retromobile3

'Eligible' stond er bij veel historische raceauto's, als teken dat ze mee mogen doen met Le Mans Classic, dat dit jaar weer plaatsvindt. Tenslotte is het leuk om een raceauto te hebben, maar het is nog leuker als je er ook af en toe eens mee kunt rijden, en zeker op een mooi evenement als Le Mans Classic. Met deze Lola zou dat bijvoorbeeld kunnen.

Retromobile4

Zelfs deze Ferrari zou in Le Mans mogen meedoen, maar gezien de staat waarin de auto op het moment verkeert, hebben we zo onze twijfels over de vraag of die in juli wel klaar is...

Retromobile5

Niet voor Le Mans, maar gewoon mooi: Lancia Stratos.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet