Diversen

Div: Fantastische evenementenkalender voor Circuit Park Zandvoort


persbericht_-_kalender-cpz-2012-masters-eldik

Masters of Formula 3
Vanzelfsprekend maken de prestigieuze Masters of Formula 3 wederom deel uit van het Zandvoortse raceprogramma. Het wereldberoemde evenement, dat in 1991 voor het eerst op het Zandvoortse circuit plaats vond, zal haar 22e editie beleven in het weekend 13, 14 en 15 juli. Ook bij deze editie zullen de beste Formule 3 coureurs uit de diverse internationale kampioenschappen weer de confrontatie met elkaar aangaan. Daarnaast belooft ook het bijprogramma bijzonder interessant te worden, met wedstrijden van de BOSS GP, goed voor een startveld van bloedsnelle F1, Champcar en GP2-bolides. Ook zal een geselecteerd aantal Dutch Power Pack series acte de présence geven.

persbericht_-_kalender-cpz-2012-dtm

DTM: driestrijd in de duinen
De kenners wisten het vorig jaar al, vanaf dit seizoen worden raceliefhebbers getrakteerd op de vernieuwde DTM. De serie zal nóg aantrekkelijker, nóg spannender en nóg spectaculairder zijn, mede dankzij de komst van BMW. Het merk pakt de handschoen op in de krachtigste toerwagenserie van Europa, en strijdt daarbij tegen de gevestigde fabrikanten Audi en Mercedes-Benz. In een seizoen met tien wedstrijden in vijf verschillende landen, zullen alle drie de merken aantreden met gloednieuwe bolides. Het internationale toerwagenspektakel zal op 24, 25 en 26 augustus 2012 op Circuit Park Zandvoort in actie komen, samen met een fraai bijprogramma bestaande uit de Formule 3 Euro Serie, Porsche Carrera Cup Deutschland en de Supercar Challenge.

persbericht_-_kalender-cpz-2012-dpp

Dutch Power Pack: krachtmeting op het hoogste nationale niveau
Traditioneel vormen de Kruidvat Gillette Paasraces de start van het nationale autosport seizoen. Op zaterdag 7 en maandag 9 april zal duidelijk worden welke coureurs uit het Dutch Power Pack zich het best hebben voorbereid tijdens de winterstop. Veel aandacht gaat uit naar het Dutch GT Championship, dat wederom mag rekenen op een sterk en gevarieerder startveld. Verder staan ook openingsraces op het programma van de vernieuwde Formido Swift Cup, het Dutch Formula Ford Championship en het nieuwe Dutch Production Open. De zesde Dutch Power Pack serie is het Dutch Radical Championship, waarin wordt gestreden met gelijkwaardige Radical SR3 RS Sportscars. Na Pasen komt het krachtige autosportpakket wederom naar het Zandvoortse duinencircuit tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces (26 en 28 mei), het Dutch Power Pack Festival (11 en 12 augustus) en de Trophy of the Dunes (22 en 23 september). Daarnaast zijn de nodige DPP-series vertegenwoordigd tijdens de Masters of Formula 3 en bij de Formido Finaleraces.

Thema evenementen
Italia a Zandvoort, een van de grootste thema evenementen op Circuit Park Zandvoort, staat geprogrammeerd op zondag 24 juni. Het Italiaanse auto- en lifestyle festival wordt opgeluisterd met de meest fraaie automobielen die afkomstig zijn uit het Zuid-Europese land. Naast de vele activiteiten op de baan is er op de diverse paddocks ook volop Italiaans temperament te beleven.

De kalender toont ook een aantal andere bijzondere autosport- en thema-evenementen, waaronder de Circuit Short-Rally op zaterdag 25 februari. Het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort wordt deze dag omgetoverd tot een locatie voor meerdere rally-proeven. Geprogrammeerd staat ook weer de populaire American Sunday (22 april), waarbij Street Legal sprints worden afgewisseld met fraaie burn-out demonstraties. Een week later, op zondag 29 april, staat het Japanse Autosport Festival op het programma, met de mooiste Nissans, Mazda’s, Subaru’s, Mitsubishi’s, Toyota’s en andere auto’s uit Japan. Ook op de baan is veel te zien, met bijvoorbeeld de spectaculaire Time Attack. Op 2 en 3 juni is Circuit Park Zandvoort het strijdtoneel voor een zes-uursrace van de Volkswagen Funcup, waarbij wordt aangetoond dat de Kever ook anno 2012 nog erg snel en stoer is. Het Fast-Car Festival maakt, na een bijzonder succesvolle eerste editie in 2011, ook dit jaar weer deel uit van de evenementenkalender. Het tuning- en lifestyle evenement staat in de agenda genoteerd op zondag 17 juni. De Toyo Tires Shootout en de Toyo Tires Time Attack sieren het programma van de AutoMaxx Super Sunday, op zondag 16 september.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet