Diversen

Div: Fantastische evenementenkalender voor Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort kent voor 2012 een zeer boeiende kalender. De Zandvoortse racepiste presenteert, naast traditionele succes-evenementen als de Kruidvat Gillette Paasraces en Profile Tyrecenter Pinksterraces, een van de krachtigste evenementenkalenders in haar rijke geschiedenis. Naast internationale hoogtepunten als de Masters of Formula 3, DTM en Formido Finaleraces (met het vernieuwde FIA GT1 World Championship en Europese GT3 kampioenschap), telt de kalender van de Zandvoortse racepiste ook twee nieuwe topattracties: het ADAC Masters Weekend en de Historic Grand Prix.

persbericht_-_kalender-cpz-2012-adac_masters

ADAC Masters Weekend
Nieuw op de Zandvoortse evenementenkalender is het ADAC Masters Weekend. Tijdens dit internationale evenement, op 4, 5 en 6 mei, is de hoofdrol weggelegd voor een van de krachtigste GT3-series in Europa: de ADAC GT Masters. Met een voorlopige inschrijflijst van ruim 35 supercars, beloven de twee wedstrijden op Zandvoort een ware thriller te worden. Met tot de verbeelding sprekende GT-bolides, waaronder de Audi R8 LMS Ultra, Ferrari 458 Italia GT3, Lamborghini Gallardo LP600 en de nieuwe Chevrolet Camaro GT3, zal er om elke millimeter van het Zandvoortse asfalt gestreden worden. Daarnaast kent het evenement een buitengewoon boeiend bijprogramma, met wedstrijden van de ATS Formel 3 Cup, de ADAC Procar-serie, de Formel ADAC en de Supercar Challenge.

persbericht_-_kalender-cpz-2012-historic_hampson

Terug in de tijd met de Historic Grand Prix
In het eerste weekend van september zullen de oude Grand Prix tijden van het Circuit van Zandvoort herleven. Tijdens de Historic Grand Prix, op 1 en 2 september, verschijnen maar liefts drie startvelden met historische Formule 1 bolides aan de start. Een van de hoofdattracties daarbij is de Grand Prix Masters serie, waarin met originele F1-bolides uit de periode 1966 tot 1985 gestreden zal worden. Daarnaast zijn er wedstrijden met bolides die tot 1961 aan Grand Prix’ meededen en tenslotte staan er ook races geprogrammeerd voor wagens uit het GP-tijdperk van 1961 tot en met 1965. Tevens wordt het publiek getrakteerd op wedstrijden van de World Sportscar Masters, waarin de Le Mans en Endurance auto’s uit de periode van voor 1975 zullen schitteren. Het raceprogamma telt ook wedstrijden van het NK HTGT, de Sports Racing Masters en de Gentlemen Drivers serie.

persbericht_-_kalender-cpz-2012-gt3

Formido Finaleraces: seizoensfinale van wereldformaat
Waar in 2011 het Formido Finaleraces-weekend al een internationale status kreeg door de spetterende finale van het FIA GT3 European Championship, wordt er dit jaar, op 5, 6 en 7 oktober, een wel heel exclusief schepje bovenop gedaan. Naast de terugkeer van het Europese GT3 geweld, maakt ook het toonaangevende FIA World GT1 Championship deel uit van het raceprogramma. Het is voor de eerste maal dat het Wereldkampioenschap voor GT-bolides op de Zandvoortse racepiste in actie komt en het publiek kan zich dan ook voorbereiden op een ongekend spektakel met een felle strijd tussen auto’s als de Mercedes-Benz SLS AMG, BMW Z4 en de nieuwe McLaren MP4-12c. De Formido Finaleraces zijn tevens het toneel van de seizoenfinales van de SRO GT4 European Cup, het Dutch GT Championship, de Dutch Renault Clio Cup, Formido Swift en het Dutch Production Open.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet