Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing met MPM op volle kracht vooruit

vegter_01

‘MPM, moving things forward’, de inmiddels overbekende slogan van MPM International Oil Company, is absoluut van toepassing op Vegter Pro Mod Racing. Dankzij de inbreng van MPM krijgt de meer dan 2.500 pk sterke Pro Modified ’67 Camaro van het team een flinke upgrade en gaan David Vegter en zijn crew een druk seizoen tegemoet. De nadruk ligt daarbij op het FIA Europees Kampioenschap maar daarnaast is de snelle Vegter MPM Camaro ook diverse keren in eigen land te bewonderen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Het bekende blauwe MPM-logo verscheen voor het eerst op de ’67 Camaro van Vegter Pro Mod Racing tijdens de Main Event van 2011, de eerste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. De samenwerking verliep zo goed en was voor beide partijen zo succesvol dat de banden met ingang van dit seizoen verder zijn aangehaald en MPM nu definitief hoofdsponsor van het team is geworden. Daarmee wordt de basis van Vegter Pro Mod Racing zodanig versterkt dat de ’67 Camaro voor aanvang van het nieuwe seizoen een flinke upgrade ondergaat.

vegter_02

Nieuwe motor en blower
In Amerika is bij Brad Anderson (BAE) een motorblok besteld terwijl ook alle onderdelen in het blok compleet worden vernieuwd. Verder is van collega Pro Modified-rijder Marc Meihuizen een blower overgenomen. Met dit exemplaar zette de Nederlander afgelopen seizoen constant tijden van 6,0 seconden op de klokken. Vanuit Engeland komt een nieuwe injector, wordt de Camaro voorzien van een twostep terwijl bij Andy Robinson Race Cars de vorig jaar beschadigde motorplaat weer in nieuwstaat wordt gebracht. Maar ook het uiterlijk van de Vegter Pro Mod Camaro wordt aangepakt. Zo zal het MPM-blauw veel nadrukkelijker aanwezig zijn en wordt de neus van de auto van de nodige detailleringen voorzien.

vegter_05

Europa en Nederland
Vegter Pro Mod Racing gaat een druk seizoen tegemoet. De nadruk ligt daarbij op het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Vegter zal de vier wedstrijden op Santa Pod en Tierp Arena voor zijn rekening nemen, terwijl geprobeerd wordt om ook Hockenheim in de kalender op te nemen. Daarnaast komt de Vegter Pro Mod Camaro in juli en augustus in actie tijdens de wedstrijden op de Dragstrip Drachten en staan optredens gepland bij American Sunday en de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet