GT

GT: Honda-fabriekscontract in Japans Super GT voor Carlo van Dam

120203_honda_supergt
Het strijdwapen voor Carlo van Dam in het Japans Super-GT-kampioenschap 2012

Autocoureur Carlo van Dam is door de Honda Motor Company gecontracteerd als fabrieksrijder; de Nederlander werd vandaag in Tokio door de Japanse autofabrikant gepresenteerd als Honda-coureur in de Super GT Series, het grootste en belangrijkste autosportkampioenschap van Japan. De 25-jarige Carlo rijdt dit jaar in de snelste Super GT-klasse (de GT500) met een Honda HSV-010 van het Honda-fabrieksteam Dome, zijn teamgenoot is de Japanner Takashi Kogure.

Tekst en foto: PR

“Ik ben vanzelfsprekend enorm blij met de kans voor Honda te mogen racen”, aldus Carlo, die sinds 2008 in Japan racet en daar reeds het nationale Formule 3 kampioenschap won. “De Super GT Series is hier de absolute top, met deelname van alle grote autofabrikanten. De Honda HSV-010 is één van de beste GT500-auto’s en Dome is één van de sterkste en meest gerenommeerde teams en bovendien ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de HSV. Ik ben er dan ook trots op dat ik bij mag dragen aan nieuw succes voor zowel Honda als Dome.”

Carlo werd eind vorig jaar door Honda uitgenodigd voor een test met de HSV-010. “Dat ging goed en leidde uiteindelijk tot de vraag of ik voor ze wilde komen rijden. Daar hoefde ik uiteraard niet lang over na te denken, want als autocoureur zijn dit de kansen die je ambieert. Ik heb inmiddels nog eens drie dagen getest op het circuit van Sepang in Maleisië en de eerste indruk was erg positief. De HSV-010 is een fantastische, erg snelle auto en het team is groot en uitermate professioneel. Voor de openingsrace zullen we nog een aantal tests afwerken. Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijd.”

Kalender Super GT 2012 Series:
1 april Okayama 300 km
4 mei Fuji 500 km
10 juni Sepang 300 km (Maleisië)
29 juli Sugo 300 km
19 augustus Suzuka 1000 km
9 september Fuji 300 km
30 september Autopolis 300 km
28 oktober Motegi 250 km
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet