Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Belgische kart kampioenschappen groeien in populariteit

prijs

In het eerste etmaal na het openen van de inschrijvingen voor de BNL en BMC mag er gerust gesproken worden van een overweldigend succes.

Het succes van de BNL mag gerust op het konto van Boy Pijls van Karting Genk geschreven worden. Boy en zijn team zetten nu al voor de derde keer een competitief kampioenschap neer met een grote deelname, strak georganiseerde races en leuke prijzen voor rijder en monteur. Ook de circuit keuze en 4 wedstrijden per weekend maken de BNL tot een succesvolle "formule"
De BNL zit bij de Max junioren en de Max senioren al bijna vol, de andere klassen liggen volgens Boy Pijls op "schema". Officiéle cijfers over het aantal inschrijvingen geeft Boy pas eind januari, daar een inschrijving pas definitief is als de betaling gedaan is.

BNL sr : 32 (stopt op 36 inschrijvingen)
BNL jr: 31 (stopt op 36 inschrijvingen)

Bij de BMC zijn de max junioren en senioren eveneens de klassen waar de meeste inschrijvingen te melden zijn. De BMC zien we de afgelopen drie jaar stijgen in populariteit ook onder de Nederlandse deelnemers, dit is zeker te danken aan een paar circuits zoals Ostricourt die bij de Nederlandse kampioenschappen niet aangedaan wordt. Een aantal van 48 voorinschrijvingen bij de Max senioren is een luxe die in de ons omringende landen zeker leidt tot jaloerse blikken.

BMC Sr: 48 (stopt op 72 inschrijvingen)
BMC jr: 31 (stopt op 36 inschrijvingen)

Interesse in de BNL of BMC ga dan naar de website van www.kartinggenk.be
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet