Sportscars

Sportscars: Deelnemers World Endurance Championship en 24U Le Mans bekend


ACO_persco_Leupen
De Nederlander Rob Leupen is Director Business Operations van Toyota Motorsport GmbH

Toyota: "Nog heel wat problemen, maar dat is ook goed zo"

Toyota Racing is met twee Toyota TS 030 Hybrids voor het volledige WEC-seizoen ingeschreven, maar maakt ook pas in Spa zijn opwachting. “Alles verloopt volgens plan. We hebben nog heel wat problemen, maar dat is ook goed zo. Liever nu dan in een later stadium”, verklaarde de Nederlander Rob Leupen, die als Director Business Operations van Toyota Motorsport GmbH in Keulen verantwoordelijk is voor “alle aspecten van het raceprogramma, behalve de techniek, want dat doet Pascal Vasselon”, zoals hij zei.

120202_ACO_Persco_Chaunac_Peter_Richards
Hugues de Chaunac van Oreca, LMS-organisator Patrick Peter en Prodrive-eigenaar David Richards

Druk in de LMP2-klasse
Nieuws was ook dat Henri Pescarolo de Dome Coupé gaat inzetten. Daarnaast nam ‘Pesca’ de open Lola over die vorig jaar onder de vlag van Aston Martin reed en chronisch onbetrouwbaar bleek. Nu wil de Fransman het met een Judd-motor opnieuw gaan proberen. In de LMP2-klasse wordt het met negen inschrijvingen in het WEC en het dubbele aantal in Le Mans wel heel erg druk. Nieuw hier zijn ondermeer Gulf Racing Middle East, dat doorgroeit vanuit de GT’s, en Lotus, waarachter zich het team van de Duitser Colin Kolles verbergt. De voormalige tandtechnicus heeft na het stopzetten van zijn bemoeienis met het HRT-F1-team weer alle tijd om zich met zijn team aan een sportwagenproject te wijden.

Paul van Splunteren met Prospeed-Porsche

Bij de GT’s zien we geen BMW’s meer op de lijst staan, maar dat was volgens verwachting. Verder wordt het bij de Pro’s een flinke strijd tussen de Ferrari’s, de Porsches en de Corvettes, met de ene fabrieks-Aston Martin als outsider. In de amateurklasse bestaat het veld eveneens uit Ferrari’s, Porsches, Corvettes en een enkele Aston, waarbij het Belgische Prospeed-team een inschrijving voor Le Mans heeft. Hier is onze landgenoot Paul van Splunteren als rijder ingeschreven.

120202_ACO_Persco_Plassard
Persconferentie met Roland-Eric Le Lay, president van Eurosport, dat de 24 Uur van Le Mans en het WEC gaat uitzenden (links) en ACO-president Jean-Claude Plassart (2e van links)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet