Sportscars

Sportscars: Deelnemers World Endurance Championship en 24U Le Mans bekend

120202_ACO_Persco_autos
Een Audi R8 TDI en een OAK Racing-Pescarolo-Judd voor het hoofdkantoor van de Franse TV-zender TF1 in Parijs

De onthulling van de teams die zijn uitgenodigd voor deelname aan de 24 Uur van Le Mans is altijd weer een spannend moment. En dit jaar helemaal, want veel teams hadden niet alleen een inschrijving voor de lange-afstandsklassieker in West-Frankrijk, maar ook voor het eerste seizoen in het nieuwe FIA World Endurance Championship ingediend, waarvoor de 24 Uur van Le Mans zoals bekend meetelt. De teams die voor deelname zijn toegelaten, werden vanmiddag tijdens een officiële presentatie in het hoofdkwartier van de Franse televisiezender TF1 in Parijs bekendgemaakt. AUTOSPORT.NL was erbij - en dat was maar goed ook, omdat we later op de avond van diverse collega's begrepen dat de aangekondigde live-uitzending via het Internet niet functioneerde...


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


120202_ACO_Persco_Ullrich_Pesca_Beaumesnil
Audi-sportbaas Dr. Wolfgang Ullrich in gesprek met Vincent Beaumesnil van de ACO en Henri Pescarolo (vlnr)

Audi met twee hybrides en twee TDI's

Grootste verrassing was toch wel dat Audi dit jaar met maar liefst vier auto’s aan de 24 Uur van Le Mans mag deelnemen. Daarbij heeft de fabrikant ervoor gekozen om twee auto’s te voorzien van de nieuwe diesel/elektro-hybride-technologie, waarmee Audi sinds vorig najaar test. Twee R18’s blijven uitgerust met de TDI-motor. Op de beide auto’s met hybride-technologie zijn respectievelijk André Lotterer en Allan McNish ingeschreven als rijders. Op de twee andere Audi’s zijn Timo Bernhard en Oliver Jarvis ingeschreven. De nieuwe Audi met hybride-technologie zal tijdens een presentatie in München op 29 februari aanstaande voor het eerst worden getoond. Uiterlijk dan zal ook de volledige rijdersbezetting bekendgemaakt worden. Tijdens de 12 Uur van Sebring, de eerste ronde van het WEC, racet Audi nog met de oude R18 TDI. De nieuwe auto maakt tijdens de 1000 km van Spa op 5 mei zijn racedebuut.

120202_ACO_persco_groepLMP1
LMP1-gespreksronde op het podium met vlnr Henri Pescarolo, Nicolas Lapierre, Rob Leupen (beide Toyota), Benoit Treluyer en Dr. Wolfgang Ullrich (beide Audi)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet