GT

GT: Stef Dusseldorp met Hexis en McLaren in FIA GT1

Stef Dusseldorp rijdt ook in 2012 voor wereldkampioen Hexis. Met de Franse formatie won de coureur uit Lichtenvoorde als debuterend GT-coureur het teamkampioenschap in het FIA GT1 WK. Hexis is dit seizoen een partnerschap aangegaan met McLaren. Stef Dusseldorp deelt met de Fransman Frédéric Makowiecki één van de twee McLaren MP4-12C GT3. “Hexis, McLaren en een snelle teamgenoot; een ijzersterk pakket”, zegt Stef Dusseldorp.

Tekst en Foto PR


2012_dusseldorp
Stef Dusseldorp met Hexis McLaren in FIA GT1
Zijn entree in de GT-racerij bleef afgelopen seizoen niet onopgemerkt. Al tijdens het openingsweekeinde in Abu Dhabi boekte Stef Dusseldorp zijn eerste overwinningen. Onder de vleugels van Hexis bouwde de 22-jarige coureur uit Lichtenvoorde aan een sterk seizoen. Met de zege, vier podiumfinishes en een zevende plaats in het eindklassement droeg de lange Achterhoeker nadrukkelijk bij aan de WK-titel van Hexis.

“Ik kon kiezen uit verschillende teams en heb uiteindelijk besloten om Hexis trouw te blijven”, vertelt Stef Dusseldorp. “Ik geloof in lange termijn relaties. Bovendien: ik had geen enkele reden om te vertrekken. Hexis is niet alleen een zeer professioneel team, maar de sfeer is ook geweldig. Iedereen beseft dat plezier in het racen de kans op succes vergroot.”

Dit seizoen is de Franse formatie door McLaren geselecteerd om het merk te vertegenwoordigen in het FIA GT1 WK met twee fonkelnieuwe McLaren MP4-12C GT3’s. “Het is geweldig om onderdeel te worden van de geschiedenis van zo’n magisch merk. McLaren staat voor pure klasse en vele overwinningen. Ik hoop dat ik voor nieuwe successen kan zorgen.”

Stef Dusseldorp wil komend seizoen een volgende stap zetten in zijn carrière. “Mijn doel is om een stabiele en snelle GT-coureur te worden. En natuurlijk wil ik dit jaar meestrijden om het kampioenschap en races winnen, want daar doe je het als coureur allemaal voor.” De rappe Nederlander vormt een duo met de snelle Fransman Frédéric Makowiecki. “Frédéric is snel en fanatiek, maar ook een heel aardige kerel. Een prima teamgenoot.”

Het FIA GT1 wereldkampioenschap 2012 telt tien evenementen en trapt op 8 april af op het circuit van Nogaro in Frankrijk. Stef Dusseldorp is ook dicht bij huis in actie te zien: op 22 april op het Circuit Zolder (België) en 7 oktober op Circuit Park Zandvoort. In voorbereiding op het nieuwe seizoen werkt Stef met Hexis een uitgebreid testprogramma af. Aanstaande maandag en dinsdag (6 en 7 februari) maakt hij voor het eerst kennis met de nieuwe McLaren op het circuit van Lédenon in Frankrijk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet