Algemeen

Dragracing: ‘Wild’r at Heart’ gaat tweede seizoen in

weurf_1

Ramon van der Weurf zorgde afgelopen jaar voor een uniek moment door de eerste Nederlandse Nostalgia Funny Car op de baan te brengen. Dragstrip Drachten had de primeur en na een aantal geslaagde testruns op buitenlandse banen bereidt het team zich nu voor op een nog drukker 2012 waarin de ‘Wild’r at Heart’ ’71 Dodge Charger weer nieuwe stappen moet maken.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en team

De ‘Wild’r at Heart’ ’71 Dodge Charger is de eerste Nostalgia Funny Car in Nederland en volledig door Ramon van der Weurf en zijn vaste vriendengroep gebouwd. In het frame huist een motor met een inhoud van 526 ci die goed is voor rond de 2.500 pk. Bijna twee jaar was het team met de bouw in de weer en groot was dan ook de vreugde toen de auto afgelopen jaar in Drachten voor het eerst op de baan verscheen. “Het testjaar 2011 is meer dan positief verlopen. Door de vele verregende weekenden konden we weliswaar maar zeven runs maken maar het gas kon er steeds iets meer en langer op. Met een volledig nieuwe wagen waarin 1001 zaken zichzelf nog moeten bewijzen, moet je het stap voor stap opbouwen. Tijdens de Mopar Nationals op Santa Pod konden we de eerste serieuze testruns rijden. De kleine gremlins die daar opdoken konden snel worden verholpen. Hoogtepunt van het seizoen was de Hot Rod Drags in Engeland waar ik voor het eerst volgas kon vertrekken. Het is dan altijd even spannend of de wagen het vermogen op het asfalt kwijt kan en niet onbelangrijk, in een rechte lijn wil. In één seconde en binnen twintig meter zit je op 160 km/u! Er is dus weinig tijd om te corrigeren. Die run was echt een droom die uitkwam. De start was fenomenaal. Het was de kroon op twee jaar keihard werken”, kijkt Ramon van der Weurf terug. Beelden van deze run zijn, net als van alle andere bezochte evenementen, terug te zien op de website van het team.

weurf_5

Druk 2012
Voor Van der Weurf en zijn team is dat dan ook een mooi startpunt voor 2012. “We beginnen waar we geëindigd zijn en kunnen vandaaruit verder bouwen. We staan in juli al geboekt voor het grootste Nostalgische evenement van Europa, Dragstalgia op Santa Pod. Hier zal ook de eerste Europese side-by-side run met Nostalgische Funny Cars worden gereden. Eén van de tegenstanders is Wendy Baker met de Time Warp, een Ford Mustang Funny Car. In Engeland wordt al reikhalzend naar dit spektakel uitgekeken. Uiteraard staan ook de drie dragraces in Drachten op de kalender en zullen we onze sponsors en de dragrace-sport vertegenwoordigen op Circuit Park Zandvoort bij American Sunday. We zullen daar ook de motor enkele keren opstarten”, blikt Ramon van der Weurf alvast vooruit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet