Formule 1

Formule 1: McLaren MP4/27 moet er meteen staan

mclaren_mp427_presentatie

Als eerste topteam heeft McLaren zijn auto voor 2012 gepresenteerd. De MP4/27 moet het team weer naar twee titels leiden. Het laatste rijderskampioenschap van McLaren dateert van 2008, de laatste constructeurstitel stamt helemaal uit 1998. Tijd voor nieuw succes dus.

Tekst: Daan Jeuken. Foto’s: McLaren

Vanaf het begin
De McLaren van vorig jaar kende veel opstartproblemen; vlak voor de allereerste Grand Prix moest het roer nog rigoureus om, om nog wat van het seizoen te maken. Dat lukte wonderwel, maar tegen de tijd dat de McLaren écht snel was, was Vettel al nagenoeg kampioen. De MP4/27 zal er dus vanaf testdag 1 moeten staan.

“We moeten bij de eerste race aankomen met vertrouwen”, aldus Jenson Button. “Het begin van het seizoen bepaalt het hele verdere verloop van het jaar."

Twee titels
McLaren is niet bescheiden in het stellen van doelen: dit jaar moeten er twee titels naar Woking komen. “Dat is elk jaar ons doel, maar we slagen hier niet altijd in”, zegt teambaas Martin Whitmarsh met enig gevoel voor understatement. “Het is frustrerend om al twee jaar op rij tweede te worden. Hoewel die jaren ook hun mooie momenten hadden, snakken we weer naar titels. Als we dit jaar een goede start hebben, weet ik zeker dat we om deze prijzen mee gaan doen.

mclaren_mp427_voor

mclaren_mp427_zij

mclaren_mp427_schuin_voor

mclaren_mp427_boven
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet