Superstars

Superstars: Exclusief Hankook-bandencontract voor Superstars

Na de DTM vorig jaar heeft nu ook de Superstars-series een exclusief bandencontract met Hankook getekend. Evenals in de DTM zijn hier eveneens de merken Audi, BMW en Mercedes actief.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Superstars

2012_superstars-hankook-tirejpg

Exclusief Hankook-bandencontract voor Superstars
Met de deelname van Audi, BMW en Mercedes aan zowel de DTM en de Superstars kan een Hankook voor beide raceseries nog amper toeval genoemd worden. Vandaag maakte de Koreaanse fabrikant bekend dat men met de Flammini Group voor 2012 een contract getekend heeft. In het officiële persbericht van Hankook wordt niet over de duur van het contract gesproken.

Voor de Superstars maakt men bij Hankook gebruik van de “Ventus-line”, waartoe de Ventus F200 Slick en Ventus F207 regenband behoren. De ontwikkeling van deze banden heeft in Europa plaatsgevonden, evenals die voor de “Ventus Grand Touring” band. Die zal in de GT Sprint-series gebruikt worden en heeft zich al meermaals op Le Mans bewezen.

Hankooks’s Vice President voor “Marketing and Sales” in Europa Hee Se Ahn;
“Bij Hankook is men verheugd om de samenwerking met de Flammini Group aan te kondigen. De Superstars en GT Sprint Series behoren tot één van de meest populaire autosportkampioenschappen in Europa en vertegenwoordigt top performance autosport. Wij kijken uit naar de nauwe samenwerking met onze nieuwe partners en hopen dat het voor de fans een opwindend eerste seizoen wordt. Wij wensen alle teams veel succes.”

De eerste wedstrijd van de Superstars vindt 1 april op Monza plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet