Algemeen

Dragracing: Eerste Speedgroup nieuwsbrief van 2012 online

speedgroup_1_kop

De eerste Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2012 staat online. In deze eerste editie van het nieuwe seizoen een grote verscheidenheid aan artikelen over zowel rijders uit het FIA Europees Kampioenschap als de EDRS European Drag Racing Series, technische zaken, autosportgala’s en de plannen van Speedgroup voor het komende jaar. In een artikel over sponsoring in de dragrace-sport komt het Nederlandse MPM International Oil Company uitgebreid aan het woord.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en Lena Perés

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. In de eerste editie van 2012 wordt ingegaan op de vele activiteiten die Speedgroup de komende periode op de kalender heeft staan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan Top Fuel-piloot Micke Kågered die zijn team uitbreidt naar de Zweedse Camaro Touring Car Cup. Verder aandacht voor de nieuwe Zwitserse Pro Mod-rijder Roland Bolleter en de Amerikaanse prestaties van Adam Flamholc. Vanuit de EDRS European Drag Racing Series komt de Engelsman John Bradshaw met zijn extreem snelle Competition Eliminator Nissan aan bod.

speedgroup_1_gala

Verder onder andere een terugblik op het 50ste BILSPORTGALA dat afgelopen weekend in Stockholm werd gehouden en waarbij de dragrace-sport diverse trofeeën voor zich opeiste. Zo viel meervoudig FIA Europees Pro Stock kampioen Jimmy Ålund zelfs twee keer in de prijzen terwijl Amanda Sjöström-Andersson de prijs voor ‘Drag Racing Junior of the Year’ kreeg uitgereikt. Een bijzonder eervolle prijs ging naar Åsa Kinnemar, coördinator van Speedgroup en daarmee ook verantwoordelijk voor de Speedgroup Newsletter die tot ‘Autosports Woman of the Year’ werd gekozen.

speedgroup_1_mpm

In een artikel over sponsoring komt het Nederlandse MPM International Oil Company uitgebreid aan het woord. Het nog altijd snel groeiende MPM is al vele jaren in de dragrace-sport actief, blikt terug op hoe het ooit begon en geeft onder andere haar visie over sponsoring in deze snelste tak van autosport.

De Speedgroup Club Europe newsletter 1 van 2012 is te lezen via de volgende link: speedgroup.eu/newsletters/2012/edition1_2012
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet