Diversen

Div: Alain Prost blijft in titels grossieren!

Afgelopen weekend werd viervoudig oud F1 Wereldkampioen Alain Prost voor de derde maal kampioen bij het in Frankrijk zo populaire ijsracen. Ondanks het feit dat de Dacia Lodgy Glace MPV nog niet in productie is, kan het merk dankzij de inspanningen van Alain Prost tijdens de komende Autosalon van Geneve al met een titel pronken!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Renault/Dacia

2012_prost_in_gevecht_super_besse
Alain Prost in fel gevecht tijdens de Super Besse

Alain Prost blijft een kampioen
“Eens een kampioen altijd een kampioen” Dit moet wel het devies van Alain Prost zijn. Hoewel Prost zelfs nog één van de wedstrijden van de baan geduwd werd, kreeg de Dacia crew zijn bolide nog op tijd klaar voor de finale. Prost pakte zijn derde overwinning dit seizoen en de titel. Voor de Dacia was het na drie campagnes op het ijs de allereerste en de vierde overwinning dit seizoen

2012_prost_trophee_andros_kampioen
Houdt Alain Prost nu nooit op met het winnen van
titels? Klasse laat zich nooit verraden.
 
Alain Prost:
“Ik had geen andere keuze dan winnen! Ik beschikte over een goed gevoel met de auto en dit stelde ons in staat om sterk te kwalificeren. Door het gedrag van enkele van onze tegenstanders werden onze kansen bijna geruïneerd. Het was belangrijk om voor Dacia te winnen en met een MPV zijn wij hierin geslaagd. Ik wil mijn teamgenoten Evens Stievenaart en zoon Nicolas dan ook bedanken. Zonder een tweede auto waren wij er hier dit seizoen absoluut niet in geslaagd om de Trophée Andros te winnen!”

Nicolas Prost: “Voor mij was het deze winter een “learning curve” Ik speelde een belangrijke rol in mijn vader’s titelgewin. Zelf won ik de “Independents Trophy” en was de beste rookie. In de finale hebben wij voor de titel dan ook alles gegeven. Ik hoop dat ik in de toekomst ook nog eens een keer voor de titel mag gaan!”

2012_trophee_andros
Een Winterkampioenschap op het ijs en niet op het asfalt. Alain Prost is in beide
disiciplines onverslaanbaar.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet