Diversen

Rinus van Kalmthout krijgt beker uit handen van Ralf Schumacher

480_rvk_kerpen_z

Karter Rinus van Kalmthout heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen alweer binnen. Het pas 11-jarige Hoofddorpse talent schreef tijdens de Wintercup Karting in Kerpen de wedstrijd in de klasse Minimax op zijn naam. Rinus van Kalmthout kreeg de trofee voor zijn eerste overwinning uitgereikt door niemand minder dan voormalig Formule 1-piloot Ralf Schumacher!

Rinus van Kalmthout pakte vorig jaar op overtuigende wijze de Nederlandse en Beneluxtitels in de World Formula viertakt-klasse. Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de Duitse kartbaan van Kerpen was het meteen weer raak.

Eerste Minimax winst
In een veld waarin diverse klassen gelijktijdig van start gingen, pakte het 11-jarige Hoofddorpse talent na een zeer spannende finale manche de overwinning in de klasse Minimax, zijn eerste zege in deze klasse. De zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout klopte in een rechtstreeks duel de snelle Belg Lars Olofsen en pakte zo de overwinning nadat hij in de eerste manche ook al een zeer sterke indruk had achtergelaten.

480_rvk_kerpen_p

“De snelheid zat er goed in en hij ging als een speer.”, aldus vader Marijn van Kalmthout.

Succesvol TKP team
Rinus van Kalmthout komt uit voor het Team TKP van Ton Vink. Team TKP was in Kerpen opnieuw uiterst succesvol, want naast de zege van Rinus van Kalmthout eiste het team uit Zaandam ook in de klasse Junioren de overwinning voor zich op en scoorde nog enkele podiumklasseringen. De prijsuitreiking was voor de jonge Van Kalmthout helemaal speciaal aangezien hij zijn beker in ontvangst mocht nemen uit handen van niemand minder dan voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher.

480_rvk_kerpen_a

Seizoen 2012
Na zijn titels in de World Formula viertakt heeft Rinus van Kalmthout voor dit seizoen het vizier gericht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap in de klasse Minimax, dat onderdeel uitmaakt van de Rotax Max Challenge. In deze klasse is Rinus van Kalmthout één van de jongere deelnemers, maar heeft met zijn zege in Duitsland een duidelijk visitekaartje afgegeven. Als zoon van de Hoofddorpse Ford-dealer Marijn van Kalmthout is snelheid de jonge Van Kalmthout niet vreemd. Marijn van Kalmthout gooide afgelopen seizoenen hoge ogen in de BOSS GP, een serie met o.a. oudere Formule 1-auto’s en Indy’s cars. Naast coureur was Van Kalmthout ook achter de schermen zeer actief en zette de BOSS GP letterlijk en figuurlijk op de kaart. “De klasse staat nu als een huis en o.a. vanwege het feit dat ik meer tijd in de carrière van Rinus wil besteden heb ik besloten om een stap terug te doen. Het organisatorische deel laat ik los en ik zal ook niet meer het hele kampioenschap rijden. Wel neem ik deel aan een aantal BOSSGP GP evenementen, waaronder zeker de Masters op Circuit Park Zandvoort, welke op 15 juli van dit jaar plaatsvindt”, aldus Marijn van Kalmthout tot besluit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet