IndyCar

Indycar: Rubens Barrichello "Het is een beest!" Toch naar Indycar?

Rubens Barrichello definieerde zijn eerste kennismaking met de gloednieuwe KV Dallara DW12 vandaag nogal krachtig! “Het is een beest” luidde het enthousiaste commentaar na de eerste rondjes op de korte configuratie van Sebring.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

2012_rubens_barrichello_indycar
Rubens Barrichello voor het eerst met een Indycar in actie. Tony Kanaan maakte dit mogelijk.

Rubens Barrichello “Het is een beest”
Krachtiger kon Rubens Barrichello zijn eerste kennismaking met de KV Dallara eigenlijk niet omschrijven. Rubens Barrichello: “Omdat ik met niemand een contract heb kan men mij ook niet verbieden om hiermee te testen. Ik ben hieraan ook met een “open mind” aan begonnen. Omdat ik over de passie voor het racen beschik. Waarom niet?” Zo liet hij de Braziliaanse krant O Estado de Sao Paulo weten.

De inmiddels 40-jarige Barrichello: “Ik heb slechts enkele rondjes kunnen rijden. De auto voelt niet vreemd aan. Aan de carbonremmen ben ik gewend, evenals de koppeling. Maar de motor is totaal anders dan ik gewend ben!” Tijdens de ochtendsessie was zijn goede vriend Tony Kanaan het snelst. Barrichello zou nauwelijks trager geweest zijn!

Teambaas Jimmie Vasser: “Rubens is hier twee dagen aanwezig. Ik heb al gezien dat wij qua set-up veel van hem kunnen leren” Vasser weigerde om over de toekomst van Barrichello bij het team te speculeren. Volgens welingelichte bronnen zou er voor Barrichello voldoende sponsorship aanwezig zijn om een volledig seizoen in Indycar te garanderen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet