Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Steijn Schothorst met Manor MP Motorsport in NEC FR2.0

Steijn Schothorst zal komend seizoen uitkomen voor het nieuwe team van Manor MP Motorsport. Steijn zal deelnemen aan alle 8 evenementen van het Noord Europees kampioenschap in de Formule Renault 2.0. Daarnaast zal de 17-jarige coureur uit Huizen tevens uitkomen in een aantal evenementen van de Eurocup Formule Renault 2.0, waarvan de eerste in het weekend van 7/8 juni op het circuit van Spa Francorchamps.

steijn_duimpje_0031

Steijn Schothorst wil ook in het NEC FR2.0 resultaten boeken, zoals hier in de FFord tijdens de Paasraces op CPZ

In 2011 maakte Schothorst zijn debuut in de formule racerij bij het team van Geva Racing in de Formule Ford. Na een wisselvallig seizoen waarbij hij uiteindelijk de 3e plaats zeker stelde in het Formule Ford Benelux kampioenschap, maakte Schothorst indruk met een tweede plaats tijdens de seizoensfinale, het ‘Formula Ford Festival’ in Brands Hatch.

Manor MP Motorsport komt voort uit een fusie van het Nederlandse MP Motorsport en het Engelse Manor Motorsport. Het team zal meerdere auto’s inzetten in zowel het Noord Europees kampioenschap als de Eurocup FR2.0. Tijdens de winterperiode heeft Schothorst een 2-daagse test afgelegd bij het team die beide partijen goed bevallen is en nu geleid heeft tot deze samenwerking voor 2012.

Steijn Schothorst: “Ik ben ontzettend blij met de samenwerking met Manor MP Motorsport en de kans die ik krijg. Ik voelde me vanaf het begin thuis bij het team en de Formule Renault 2.0 is een fantastische race auto. Ik wil niet alleen veel leren in 2012, maar ben ook vast van plan resultaten te boeken”.

Dick van der Wilt van Manor MP Motorsport: “Wij zijn razend enthousiast dat Steijn voor ons team gekozen heeft. Meteen tijdens zijn allereerste test bij ons klokte hij indrukwekkende rondetijden. De meer ervaren Formule Renault 2.0 rijders zullen het hem niet makkelijk maken, maar wij zijn er van overtuigd dat Steijn voor een verrassing kan zorgen in het NEC FR2.0”.

Steijn Schothorst wordt ondersteund door McGregor, Beelen, Solutions, Ouwehand Dierenpark en T&T.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet