AUTO GP

Manor en MP Motorsport bundelen hun krachten in Formule Renault 2.0 en AUTO GP

Het Nederlandse MP Motorsport en Engelse Manor Motorsport hebben na een jarenlange samenwerking hun krachten gebundeld en gaan samen verder als Manor MP Motorsport. Vanuit een gloednieuwe werkplaats in het Zuid-Hollandse Westmaas zal het team haar Formule Renault 2.0 en AUTO GP activiteiten gaan runnen. Dankzij de link met het Marussia F1 team van Manor baas John Booth, zullen de auto’s van Manor MP Motorsport geheel in de F1 livery uitgevoerd worden en zal het team een junior programma runnen.

205334

Lewis Hamilton werd in 2003 met overmacht kampioen voor Manor Motorsport

Manor was sinds het allereerste begin succesvol actief in het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap en bracht ondermeer kampioenen als Hamilton, Räikkönen, Di Resta, Pizzonia en Jarvis voort. Het Nederlandse MP Motorsport was eerder succesvol met talenten als Ricardo van der Ende, Bas Lammers, Daniël de Jong, Nigel Melker, Jaap van Lagen en Nicky Catsburg.

Manor MP Motorsport zal dit seizoen 3 auto’s in de Eurocup FR2.0 inzetten en maar liefst 6 of 7 auto’s aan de start brengen van het NEC FR2.0 kampioenschap. Tevens zal het team met 2 bolides actief zijn in het AUTO GP kampioenschap.

monza_start_race_3_monza
Jordan King behaalde afgelopen seizoen de pole position en 3 podiums voor MP Motorsport in Monza

Sander Dorsman van Manor MP Motorsport: “Na een lange en goede samenwerking tussen MP Motorsport en Manor is dit een logische vervolgstap. We vormen een stabiel team, met veel kennis en ervaring. Naast onze nieuwe, moderne workshop en onze eigen simulator kunnen we eveneens profiteren van faciliteiten van het Formule 1 team, zoals bijvoorbeeld de windtunnel. Momenteel zijn we druk doende met het afronden van onze rijdersbezetting voor 2012 en we zullen spoedig onze eerste coureurs presenteren.”

De eerste Formule Renault 2.0 wedstrijd van het seizoen wordt verreden op 21 april op het circuit van Hockenheim. Het AUTO GP seizoen start op 10 maart op het circuit van Monza.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet