NAB

NAB: Nederlands succes tijdens eerste Winterbokaal

Het kartseizoen 2012 is vandaag officieel begonnen. In het Duitse Kerpen vond dit weekend de eerste wedstrijd voor de NAB Winterbokaal plaats. Voor velen was het de eerste grote test voor het echte seizoen. Het mooie zonnetje op zaterdag maakte zondag plaats voor de wolken. In de koude temperaturen startten de Nederlanders het nieuwe seizoen met winst in de Mini Max, Rotax Senior, de Rotax Junior, KZ2 en de KF3.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

nab_kerpen_2

De gebroeders Schumacher stonden dit keer niet aan de start, wel waren ze aanwezig. Zo overhandigde Ralph Schumacher de bekers aan de winnaars.

Ook de jonge karters stonden met dit koude weer aan de start in de Bambini klasse.
David Brinkmann toonde zich te sterk voor de concurrentie. Hij won het dagklassement voor Doureid Ghattas en Gilian Lipinski
De KF3 bracht Nederlands succes, en dat met Martijn van Leeuwen. Niklas Klaka en Marco Paul vervolledigde de top drie.

In een magere Mini Max met slechts drie deelnemers was het Rinus van Kalmthout die won voor Lars Olofson en Lorenzo van Riet
 
nab_kerpen_3

In de KZ2, stond dit jaar geen Michael Schumacher aan de start. Het waren de Nederlanders die spanning brachten. Nederlands- en Wereldkampioen Joey Hanssen moest de duimen leggen voor Arjan Kievitsbosch. Michele di Martino eindigde derde is het dagklassement.

Kevin Cremers maakt dit seizoen de overstap naar de Rotax Senioren, de Winterbokaal zou de eerste echte test zijn. En die volstond hij volledig. Cremers pakte de volle winst in de Rotax Senioren, en dat ten koste van Bryan Eerden en Tim Schneider.
Ook de Rotax Junioren werden een Nederlands onderonsje. Lars Lamborelle heeft de eerste winst van het seizoen te pakken en dat voor Sam Schippers en Dennis Thijs.

nab_kerpen

De KF2 werd gewonnen door Tim Zimmerman en dat voor Mathieu Carantz en Dennis Anoschin.

Verder liet de organisatie nog weten dat de afsluitende wedstrijd in Genk verplaatst wordt. Aangezien er in Lonato dan een wintercup is, zal de wedstrijd in Genk een week later als gepland plaats vinden. Dat is dan in het weekend van 25 en 26 februari.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet