Diversen

Div: Hannes van Asseldonk wint Denny Hulme Memorial Cup in Taupo!

Hannes van Asseldonk heeft dit weekend misschien wel de belangrijkste beker tot nu toe in zijn korte eenzitter-carrière gewonnen. Op het circuit van Taupo in Nieuw Zeeland won de Nederlander de derde Toyota Racing Series-wedstrijd van het weekend en pakte daarmee tevens de hoofdprijs, nl. de Denny Hulme Memorial Cup! In de eerste twee wedstrijden eindigde Van Asseldonk respectievelijk als derde en vijfde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Racing Series

2012_van_asseldonk_podium_r3
Hannes Van Asseldonk met de tot nu toe meest presitigueze trofee in zijn carriere

Van Asseldonk wint Denny Hulme Memorial Cup
Op het circuit van Taupo heeft Hannes van Asseldonk de Denny Hulme Memorial Cup op zijn naam geschreven. In de derde Toyota Racing Series wedstrijd was de Nederlander niet te stuiten. De Nederlander vertrok samen met de Brit Josh Hill vanaf de startrij en greep direct in de eerste bocht de leiding. Vijf ronden lang wist Hill druk op Van Asseldonk uit te oefenen, maar daarna kon de Nederlander langzaam afstand nemen van zijn achtervolger. Vooral in “Turn 12” was de Nederlander indrukwekkend. Ondanks dat hij daar wat grip verloor pushte hij zijn auto tot aan de limiet. Lucas Auer en de Brit Jordan King hadden in deze bocht de grootste moeite om hun auto’s onder controle te houden.

Ferrari Academy-coureur Raffaelle Marciello verknalde in deze bocht zijn kansen volledig door een “flat spot” op zijn banden op te lopen en moest voor een ongeplande stop naar binnen. Vanaf de dertiende ronde kon Van Asseldonk de leiding in de wedstrijd definitief consolideren. De Britten Josh Hill en Jordan King volgden beiden op twee en vier seconden achterstand. Door in “Turn 12” nog later in de ankers te gaan verloor Josh Hill alleen nog meer afstand op de Nederlander. Van Asseldonk won niet alleen de prestigieuze Denny Hulme Memorial Cup maar schreef tevens met een tijd van 1.24.707 de snelste ronde op zijn naam. In de stand van het kampioenschap bezet de Nederlander de vierde plek achter Nick Cassidy, Damon Leitch en Josh Hill.

Eerste zege voor Jordan King
De eerste wedstrijd van het weekend werd door de Brit Jordan King gewonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd wist King direct een voorsprong van ruim drie seconden op te bouwen en stond deze niet meer af. Lucas Auer had direct van het begin geen enkele kans tegenover de Brit. Josh Hill eindigde in deze wedstrijd als tweede. In de tweede wedstrijd van het weekend nam Ferrari Academy-coureur Raffaele Marciello kortstondig de leiding. Tegenover de Nieuw Zeelanders Damon Leitch en Nick Cassidy had hij echter geen schijn van kans. Na een volledig verprutste start wist Cassidy zich vanaf de vierde plek volledig te herstellen en pakte een imponerende zege. Gedurende het weekend vestigde de Brit Jordan King met een tijd van 1.24.44 een nieuw baanrecord. Een flinke wind op het rechte stuk gedurende er de rest van het weekend voor dat deze tijd niet meer verbeterd kon worden. Volgend weekend wordt op het circuit van Hampton Downs de voorlaatste wedstrijd van de Toyota Racing Series verreden. De NZ Motor Cup is in het verleden door vele grote autosportnamen gewonnen! De volgende voor Van Asseldonk?

2012_van_asseldonk_start_r3_taupo
Van Asseldonk op weg naar een fantastische zege in Nieuw Zeeland. Hij komt
bij de start van de Denny Hulme Memorial Cup iets beter weg dan Josh Hill.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet