Supercar Challenge

DSC: Ardi van der Hoek wint Supersportklasse in Dutch Supercar Challenge

Ardi van der Hoek heeft maximaal gepresteerd tijdens de eerste race van de Dutch Supercar Challenge, verreden op Spa-Francorchamps. Achter het stuur van de Porsche 996 GT3 Cup van Gravity Racing vertrok Ardi van pole position in de Supersportklasse en won hij met overmacht zijn klasse.

Tekst: PR

“Dit jaar rijd ik in de BMW 130i Cup, die helaas niet naar Spa-Francorchamps gaat. Ik kreeg deze kans om toch op Spa te racen, die heb ik met beide handen aangegrepen”, antwoordde Ardi op de vraag hoe hij in de Dutch Supercar Challenge verzeild raakte.

Zijn gastoptreden verliep succesvol. Hij reed de snelste trainingstijd van de klasse Supersport (zevende algemeen) en won zijn klasse met overmacht (vijfde algemeen, een ronde voorsprong op de nummer twee). “Het ging heel gemakkelijk”, concludeerde hij na zijn overwinning.

Ardi van der Hoek nam vorig jaar deel aan de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. “De Porsche waarmee ik nu heb gereden is een heel andere, betere en snellere auto”, aldus de coureur. “Onder de auto zit nu een onderstel van een Porsche GT3 RS. Het onderstel van onze Cup-auto van vorig jaar was in rubbers opgehangen, deze auto is met uniballs uitgerust. Dat zorgt voor een strakker weggedrag. Verder heeft de Porsche een sequentieel schakelsysteem.”

Zien we Ardi dit seizoen nog vaker in de Dutch Supercar Challenge in actie komen? “Dan moet het wel goed te combineren zijn met mijn deelname aan de BMW 130i Cup”, vertelt hij. “Die klasse is mijn eerste prioriteit. Daarnaast moet ik natuurlijk ook mijn budget in de gaten houden. Hoe dan ook, deze race smaakt naar meer.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet