Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Paauwer Racing dit jaar ook actief in het BMC

Jaco Paauwe is een begrip in de kartwereld. Al vele jaren is hij importeur van het wereldberoemde Birel waarmee al vele successen geboekt zijn. Dit jaar zal Paauwer Racing versterkt worden door Damien de Clercq en Martijn Buijs in de Belgian Max Challenge.
Afgelopen weekend, trok Jaco Paauwe richting het Belgische Genk om het nieuwe chassis van 2012 te testen.
 
Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Philippe De Roeck


Martijn Buijs, vorig jaar ook actief bij Paauwer Racing bij de NAB en Damien de Clercq die vorig jaar zijn eerste seizoen BMC reed, voelde afgelopen zondag in Genk de nieuwe kart aan de tand en dat in wisselende omstandigheden. Ideaal dus om aan te voelen wat het nieuwe chassis waard is op zowel droog als nat wegdek. Beide piloten toonden zich aan elkaar gewaagd en de tijden lagen kort bij elkaar. Dat belooft dus.

Martijn Buijs had dus al heel wat ervaring met het Birel chassis. “Ik rijd al een tijdje met het Birel chassis, vorig jaar deed ik mee bij de NAB maar nu wil ik toch graag de overstap gaan maken naar het BMC kampioenschap, uiteraard ben ik erg blij dat Jaco besloten heeft om ook hier te komen rijden. Gisteren heb ik voor de eerste keer met het 2012 chassis gereden. Dit chassis heeft toch heel wat veranderingen, wat meteen opvalt is dat er vooral aan de rem heel wat gesleuteld is.”

dsc08614

Vorig seizoen was Martijn de monteur van Damien, alle tips die Martijn gaf aan Damien zal Damien nu gebruiken om sneller te zijn als zijn teammaat.
“Vorig jaar was mijn eerste wedstrijd jaar, toch een heel verschil met het gewone trainen wat ik ervoor deed.
Met het oog op volgend jaar, heb ik contact opgenomen met Jaco om eens te kijken wat de mogelijkheden voor 2012 konden zijn.”
Zondag werd volop getest en het resultaat was uiterst positief.
“Het was mijn eerste keer met de Birel en het viel absoluut goed mee, ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. Ik hoop dat we veel van elkaar en uiteraard van Jaco kunnen leren om zo hoog mogelijk te eindigen.

dsc08658

Paauwer Racing toonde zich afgelopen jaren al erg succesvol, met name in de schakel klasse, dochter Vera Paauwe en zoon Menno Paauwe, zijn zeker namen waar rekening mee gehouden moet worden in de KZ2. “De KZ2 laten we uiteraard niet links liggen, we zullen afreizen naar het Wereld- en Europees kampioenschap. Ook nemen we deel aan zowel het winter- als zomer kampioenschap van de NAB en de Chrono.” Naast het eigen team zal Jaco ook ondersteuning geven aan Kart Center Roosendaal welke ook zal deelnemen aan het BMC kampioenschap. Naast GKS en KSG zal er nu dus een derde Birel team aanwezig zijn. We hopen uiteraard op een spannende strijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet