Formula E

Div: “Groene Grand Prix” in London 2013?

De Britse Lord Paul Drayson, in het verleden uitkomend in de ALMS-series en op Le Mans, heeft het idee geopperd om in de straten van Londen in 2013 een elektrisch autosportevenement te houden, ofwel de “Groene Grand Prix

Tekst Willem J. Staat
Foto: Lola Cars

2012_lola_groen
Gaat de groene Lola van Lord Drayson voor een revolutionarie omwenteling in de
sport zorgen?

“Groene Grand Prix” in Londen 2013?
Lord Paul Drayson is ervan overtuigd dat Londen bij uitstek een uitstekende plek is om een wedstrijd voor elektrische racers te houden! De Brit heeft volgens het toonaangevende Britse vakblad “AUTOSPORT” al met diverse Londense hoogwaardigheidsbekleders de nodige gesprekken gevoerd. Ook bij de FIA zou men van deze gesprekken inmiddels op de hoogte zijn gesteld.

Drayson: “Op dit moment staat de kalender voor de Formule E nog niet vast. Maar het zou fantastisch zijn indien één van de wedstrijden in Londen verreden kon worden.” De FIA heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat men dit soort evenementen graag in de grote steden wil laten plaatsvinden. Het Olympische Park in Londen zou hiervoor uitermate geschikt kunnen zijn.”

“Om aan de uitstootnormen te voldoen, moeten steden als Londen de mensen aanmoedigen om elektrisch te gaan rijden. De autosport is een uitstekend instrument om hen te overtuigen dat het “cool” en opwindend is om dit te doen” stelt de Lord.

Omdat het Olympisch gedeelte tot een afgesloten terrein behoort, behoeft men niet aan de overheidsnormen te voldoen die in Engeland voor een stratenwedstrijd gelden. Een woordvoerster van het Britse Olympisch comité verklaarde wel oren naar de plannen van Drayson te hebben, maar kon hierover verder geen uitsluitsel geven.

Afgelopen week toonde de Brit Drayson in Birmingham zijn nieuwe speeltje, de Lola B12/69 EV. Deze is gebaseerd op een Lola LMP1-chassis uit 2009 en beschikt over technologieën die in de nieuwe elektrische Formule E-eenzitter gebruikt gaan worden. In 2013 zullen er een aantal wedstrijden plaatsvinden en in 2014 komt er een volledig door de FIA gesanctioneerd kampioenschap!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet