Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Nyck de Vries tekent bij R-Ace GP

Nyck de Vries komt komend seizoen uit voor het Franse R-Ace GP team in de Formule Renault 2.0. Na deze winterperiode diverse testdagen met een drietal teams gereden te hebben, heeft De Vries samen met zijn management de keuze op R-Ace GP laten vallen. De Vries richt zich hierbij op de competitieve Eurocup FR2.0, aangevuld met enkele gastoptredens in het NEC FR2.0.

Het R-Ace GP team is nog een jong team en gaat pas haar tweede seizoen in de FR2.0 klasse tegemoet. De Franse renstal is echter opgezet door enkele oud-werknemers van het voormalige SG Formula, dat twee jaar geleden haar activiteiten moest beëindigen. Afgelopen seizoen kwam Pieter Schothorst nog in actie voor R-Ace GP, maar hij maakte enkele weken geleden een overstap naar Josef Kaufmann Racing bekend.

Ondertussen heeft de organisatie van de World Series by Renault de voorlopige deelnemerslijst voor de Eurocup FR2.0 gepresenteerd. Er waren maar liefst 54 concrete inschrijvingen, waarvan er slechts 38 geselecteerd konden worden. Op de lijst pronken twee nieuwe teams in de Eurocup FR2.0: RC Formula en Atech Reid. Daarnaast is MP Motorsport ook weer present met 3 auto’s; het Nederlandse team behoort tot de vaste waarden in de klasse.

Voorlopige deelnemerslijst Eurocup FR2.0 – 2012
ARTA Engineering – 2 auto’s
Atech Reid – 2 auto’s
Cram Competition – 2 auto’s
EPIC Racing – 4 auto’s
Fortec Motorsport – 3 auto’s
Interwetten Racing – 3 auto’s
Josef Kaufmann Racing – 3 auto’s
Koiranen Motorsport – 4 auto’s
KTR – 3 auto’s
MP Motorsport – 3 auto’s
R-Ace GP – 3 auto’s
RC Formula – 2 auto’s
Tech 1 Racing – 4 auto’s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet