Diversen

Div: Groeten uit Kitzbühel

Kitzbuehel1
De Zwitser Didier Cuche schreef vandaag geschiedenis met zijn vijfde overwinning in Kitzbühel. Maar er waren ook vele prominenten uit de autosport (Foto: Rolex/Kurt Arrigo)

Traditioneel zijn de Hahnenkammrennen, die dit weekeinde in het Oostenrijkse Kitzbühel plaatsvinden, het hoogtepunt op de kalender van de Audi FIS Ski World Cup, de wereldbeker alpineskiën, zeker in dit seizoen zonder Olympische Winterspelen of WK. En al even traditioneel lokt het skispektakel op de Streif, waar vandaag de (vanwege de zware sneeuval verkorte) afdaling plaatsvond, en de Ganslernhang, waar morgen de slalom gehouden wordt, ook volop prominenten vanuit de autosport. Die zijn voor ons, vanuit het perspectief van deze website, een stuk interessanter dan Arnold Schwarzenegger, die er ook was...

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Kitzbuehel2

Zware sneeuwval zorgde gisteren al voor het afgelasten van de Super-G en ook over het doorgaan van de afdaling waren er vanmorgen de nodige twijfels. Vanuit de luxueuze VIP-hospitality slaat Formule 1-promotor Bernie Ecclestone (links) het tafereel gade, samen met Burghard Hummel en oud-skikampioen Harti Weirather, beide van de marketingfirma WWP, die sinds vele jaren de sponsorwerving en -begeleiding van de Hahnenkammrennen organiseert.

Kitzbuehel3

Terwijl Ecclestone zich tijdens de afdaling van zaterdag niet naar buiten waagde en het geheel vanuit de warme hospitality volgde, zagen we wel tal van anderen die de sneeuw trotseerden, zoals prof. dr. Martin Winterkorn, bestuursvoorzitter van het Volkswagen-concern (met kostuum en stropdas).

Kitzbuehel4

Ook David Coulthard en zijn vriendin Karin Minier waagden zich naar buiten.

Kitzbuehel5

DTM-kampioen Martin Tomczyk (tegenwoordig BMW) samen met Florian Zitzelsperger, die de skisponsoring van Audi coördineert.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet