NAB

NAB: Winterbokaal, volgend weekend in Kerpen

De sneeuw die we vorig jaar hadden, is er dit jaar niet. En misschien gelukkig maar want volgende week is er al weer de eerste NAB Winterbokaal op het kartcircuit in Kerpen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

schumacher_genk

Na de grote successen van vorig jaar, met onder andere de deelname van Michael Schumacher is de NAB Karting federatie dit jaar weer de samenwerking aangegaan met Karting Genk en Kartclub Kerpen.

Velen zien de Winterbokaal als ultieme voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwe motoren en chassis’ zullen getest worden met het oog op het zomer seizoen.
Dit jaar kent de Winterbokaal weer een bomvol veld met al de Rotax klassen, uitgezonderd de DD2. Ook de CIK/FIA klasse zoals de geschakelde KZ2 en de automaten KF3 en KF2 zijn van de partij. Net zoals  de 125TAG series en de Academy Mini Series.

De motoren zullen volgend weekend, op 28- en 29 januari voor de eerste keer gestart worden op het mooie circuit in het Duitse Kerpen.
Een maand later, gaat het richting het Belgische Genk waar op 18- en 19 februari de kampioenen van de NAB Winterbokaal gekend zullen zijn

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet