GT

Div: AF Corse-Ferrari wint Gulf 12 Hours

120120_gulf12h_afcorse3
De AF Corse-Ferrari won de Gulf 12 Hours

Matt Griffin, Marco Cioci en Piergiuseppe Perazinni hebben met de Ferrari 458 Italia van het Italiaanse semi-fabrieksteam AF Corse de Gulf 12 Hours op het Yas Marina-circuit in Aboe Dhabi op hun naam geschreven. Ook de tweede plaats ging naar een Ferrari, en wel de 458 Italia van Kessel Racing/Racing Car SA met de coureurs Broniszewski, Combra, Peter en Ramos. Op de derde plaats eindigde de United Autosport-Audi R8 LMS met Dalziel, Popow en Potolicchio. De top drie eindigde binnen tien seconden!


Tekst: René de Boer
Foto: PR


De AF Corse-Ferrari met startnummer 3 stond ook al aan kop van het klassement na afloop van het eerste segment van zes uur, dat werd gevolgd door een pauze van 90 minuten voor alle deelnemers. Bij de start van het tweede gedeelte van de wedstrijd werden alle tijdsverschillen voor teams in dezelfde ronde geneutraliseerd, waardoor de beide Ferrari’s en de Audi dus in feite met identieke uitgangsposities aan het tweede en beslissende gedeelte van de race begonnen. Daarin bleef het tot het einde toe spannend, met mininale verschillen aan kop van het veld. De overwinning in de Cup-klasse was voor het team PFI Racing met een Porsche. Het team Ibanez Racing Service won met een Norma M20F de klasse voor auto’s volgens FIA CN2-reglement. De zege in GT4 was voor het team van het Yas Marina Circuit met een Aston Martin.

Met slechts 15 auto’s, verdeeld over vier verschillende klassen (GT3 met vijf auto’s, GT4 met twee auto’s, Cup met drie auto’s en FIA CN2 met zes auto’s) kende de eerste editie van de Gulf 12 Hours, georganiseerd door Andrea Ficarelli, de vroegere PR-manager van het Toyota Formule 1-team, een bijzonder mager startveld. Niettemin is het de bedoeling om een vervolg aan het initiatief te geven: de tweede aflevering van de Gulf 12 Hours staat voor 15 december van dit jaar op het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet