Radical Championship

Radical testdag voor potentiële deelnemers

radical_sr3

Op 30 januari 2012 organiseert Intrax Racing, de organisator van de Radical Benelux Cup, op het Circuit Park Zandvoort een testdag voor potentiële deelnemers. Ben je opzoek naar de meest uitdagende raceserie van 2012 of weet je nog niet in welke klasse je wilt gaan racen dan biedt deze testdag je de mogelijkheid om je verder te oriënteren.

Tekst en foto: PR

In 2011 debuteerde de Radical SR3 op Zandvoort. Na vele jaren is er weer een officieel Sportscar kampioenschap in de Benelux. De Radical SR3 is de meest populaire Sportscar van dit moment. In de afgelopen 10 jaar zijn er al meer dan 1000 gebouwd. Dat geeft al aan dat het een kwalitatief goed product is, dat over de hele wereld op diverse circuits al veel racekilometers met succes heeft afgelegd.

De naam Radical zegt al genoeg over deze raceauto. De initiatiefnemers Mick Hyde en Phil Abbot wilden niet zomaar een sportscar neerzetten. Het moest innovatief en unique zijn. En daarin zijn ze zeker geslaagd. Op Zandvoort worden tijden van 1 minuut 40 seconden gereden met deze 570 kg lichte en 210 pk sterke racewagen. Vooral de snelheid in de bochten is erg indrukwekkend.

Deelname aan de Radical Cup beperkt zich niet alleen tot het racen op Zandvoort. De Radical Benelux Cup wordt op 3 verschillende circuits verreden. Met de SR3 is het ook mogelijk om races te rijden in andere kampioenschappen. In 2012 staan er meer dan 40 races op de diverse kalenders in Europa met geweldige circuits als Silverstone, Brands Hatch, Donington (GB), Paul Ricard (F), Barcelona (E), Imola, Valelunga (I) en de Red Bull Ring (Aut).

De opzet van het racen in de Radical Benelux Cup maakt het mogelijk om met twee rijders in één wagen deel te nemen. Zo kan je al voor een budget vanaf € 20.000,- per rijder competitief deelnemen.

Naast het racen is het natuurlijk mogelijk om sponsoren te trakteren op een onvergetelijke rit als passagier in de Radical. Als passagier zit je slechts enkele centimeters boven het asfalt en ervaar je de fenomenale bochtensnelheden en G krachten.

We bieden iedereen die serieus wil gaan deelnemen aan de Radical Benelux Cup de mogelijkheid om op 30 januari te komen testen op Zandvoort. De test sessie zal bestaan uit 8 – 10 ronden. De kosten zijn € 600,- excl. btw inclusief verzekering. Deelnemers dienen wel over een racelicentie te beschikken. Indien je besluit om een Radical SR3 aan te schaffen om deel te gaan nemen aan de Radical Benelux Cup 2012 dan wordt de testdag bij een seizoen inschrijving aan je terugbetaald.

Om je aan te melden of voor meer informatie stuur je een e-mail naar ron@radicalbeneluxcup.nl met je contactgegevens en een voorkeur datum. Eén waarschuwing dient wel gegeven te worden: Racen in een Radical is verslavend!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet