Supercar Challenge

DSC: Nieuws uit de Dutch Supercar Challenge

De Dutch Supercar Challenge reed op Spa-Francorchamps zijn eerste twee races van het nieuwe seizoen. AUTOSPORT.NL tekende enige nieuwtjes en opmerkelijke zaken op.

Tekst: Roy van der Laan

Cor Euser was de gelegenheidsteamgenoot van Lex van der Meijden (Marcos Mantis). De Dutch Supercar Challenge-Mantis van Euser overleed recent tijdens een testsessie, met dank aan een buitenlandse gastrijder. “De auto is verloren”, aldus Euser. “Ik ga nu een nieuwe bouwen.”

Bob Sijthoff gaat een Corvette Z06 inzetten. Volgens Dick van Elk, de man achter de Dutch Supercar Challenge, zal de auto mogelijk al tijdens de volgende race over zes weken het veld versterken.

Robert de Graaff en Philippe Ribbens reden voor de eerste keer met hun VW Passat V8STAR. “We racen al lang, maar tot nu toe uitsluitend met auto’s als een Seat Ibiza en vorig jaar met een Mini”, aldus Robert. “De overstap naar de 500 pk sterke V8STAR is dus nogal een grote, om het zachtjes uit te drukken.”
Het rijden op de brede slicks is ook nieuw voor het duo. “In de klassen waarin we tot nu toe uitkwamen reden we altijd op een soort intermediates.”
Het tweetal reed zijn eerste meters met het krachtige racemonster op……vrijdag voor de race, op Spa-Francorchamps. “Onze laagste snelheid in Eau Rouge is 190 tot 200 km/h”, vertelde De Graaff veelbetekenend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet