24H Series

Div: Zevende Dunlop 24H DUBAI een groot succes

120113_24hdubai_start
Start van de race

De zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor toerwagens, GT’s en 24H-specials, werd beschouwd als een groot succes door coureurs, teamleden, toeschouwers, journalisten en organisatoren. Een internationaal veld met 70 auto’s en teams en rijders uit 38 landen zorgde voor een spectaculaire race tweemaal de klok rond, waarin de strijd voor podiumplaatsen en klasseringen in de algemene rangschikking en in de diverse klassen tot aan het einde voortduurde. “De organisatie van Creventic verdient niets dan lof. Elk element van dit evenement was van topklasse. De ACO, de FIA, IMSA en anderen kunnen wat leren van deze (niet meer zo) nieuwe race – een uitstekend lange-afstandsevenement”, luidde het commentaar van een gerespecteerde internationale autosport-internetsite
.

Tekst en foto: PR


120114_24hdubai_divas
Ook de Nederlandse dames in de Clio trokken heel wat aandacht

Gamers in de race
Mercedes-Benz-klantenteams bezetten met hun spectaculaire SLS AMG GT3-sportwagens alle podiumplaatsen als eerste, tweede en derde in het algemeen klassement en tevens in de klasse A6. Er waren echter veel meer opmerkelijke feiten bij dit evenement, zoals de eerste 24-uursrace voor de nieuwe Nissan GT-R GT3 of de deelname aan de race als hoofdprijs voor de winnaars van het “GT Academy – Road to Dubai”-project, een gezamenlijk initiatief van Nissan en PlayStation, waarbij de beste gamers konden deelnemen aan een echte internationale race. De deelname van een Nederlands team met vijf dames in een Renault Clio trok eveneens volop de aandacht, net zoals het gestaag toenemende aantal teams en rijders uit de Golf-regio die aan deze race deelnemen. De verslaggeving in de media werd naar een aanmerkelijk hoger plan getild dankzij de aanwezigheid van Motors TV en Radio Le Mans met hun deskundige verslaggevers en live-reportages gedurende de hele week.

120114_24hdubai_parcferme
Niet alleen voor Mercedes-Benz was de race succesvol

Het Nederlandse bureau CREVENTIC en het DNRT namen het initiatief tot de eerste lange-afstandsrace in de Golf-regio en realiseerden deze plannen in nauwe samenwerking met de directie van het Dubai Autodrome in januari 2006. Sinds die eerste editie is de Dunlop 24H DUBAI snel uitgegroeid tot een gevestigd evenement op de internationale racekalender, dat steeds vaker in een adem wordt genoemd met de klassieke lange-afstandswedstrijden als de 24-uursraces van Le Mans, Daytona, Spa-Francorchamps en de Nürburgring. Namens CREVENTIC velde Gerrie Willems een positief oordeel na de race van dit jaar: “We zijn zeer tevreden met dit evenement. Hoewel het aantal auto’s in de startopstelling iets kleiner was dan afgelopen jaar – de economische crisis gaat ook niet voorbij aan de autosport – hadden we een fantastisch veld met auto’s en rijders die allemaal met hun teams, vrienden en familie naar Doebai kwamen om te genieten van een paar dagen met autosport in de stralende zonneschijn in dit prachtige gebied! Vanaf de Welcome Party in het rennerskwartier op woensdag tot aan de prijsuitreiking op zaterdagmiddag na een uitstekende race verliep alles perfect en we hebben een spannende race met schitterende duels en prachtige verhalen op en naast de baan gezien! We willen ook graag onze evenementpartner en titelsponsor Dunlop bedanken, die opnieuw uitstekend werk geleverd heeft door 6.000 banden naar Doebai te brengen en voor alle deelnemers perfecte service te bieden. We kijken al uit naar het volgende evenement.” De achtste editie van de Dunlop 24H DUBAI vindt plaats van 12 t/m 14 januari 2013.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet