24H Series

Div: Volledig Mercedes-podium in Doebai, Bleekemolen wint, Frankenhout tweede

120114_24hdubai_sls_3_actie
De nummer 3-Mercedes met Jeroen Bleekemolen, winnaar van de zevende Dunlop 24H DUBAI

Een jaar na het 24-uurs-racedebuurt van de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 tijdens de Dunlop 24H DUBAI behaalde de sportwagen met vleugeldeuren alle podiumplaatsen tijdens de zevende editie van de lange-afstandsrace voor toerwagens, GT’s en 24H-specials. Na 24 uren vol racespektakel op het 5,390 kilometer lange Dubai Autodrome behaalde het Duitse team Abu Dhabi by Black Falcon de overwinning. De vier coureurs Khaled Al Qubaisi, Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen en Thomas Jäger legden in totaal 628 ronden (3.384,92 km) af en vestigden daarmee een nieuw afstandsrecord voor de Dunlop 24H DUBAI. Zowel de tweede als de derde plaats gingen naar het team Heico Motorsport. Bernd Schneider, Maximilian Buhk, Christiaan Frankenhout, Max Nilsson en Andreas Zuber eindigden als tweede voor het team met de andere auto, bestaande uit Bernd Schneider, Kenneth Heyer, Andreas Simonsen en Rodolfo Gonzalez.

Zo stonden er dus met Jeroen Bleekemolen (winnaar) en Christiaan Frankenhout (tweede) twee landgenoten op het podium. Verder waren er Nederlandse klassezeges voor de Carworld Motorsport-Porsche en de Las Moras Racing by Equipe Verschuur-Mégane. Het winnende team van vorig jaar, Saudi Falcons by Schubert, was met de rijders Abdulaziz Al Faisal, Faisal Binladen, Edward Sandström, Jörg Müller en Claudia Hürtgen met de BMW Z4 lange tijd op weg naar een podiumplaats, totdat een verstopt inlaatkanaal met iets meer dan drie uur te gaan het team naar de vierde plaats terugwierp. Op deze positie kwam de auto ook over de eindstreep.


Tekst: PR/RdB
Foto's: PR120114_24hdubai_6_actie
Christiaan Frankenhout werd heel keurig tweede met de Heico-Mercedes

Bleekemolen: "Probleemloos kunnen rijden"
De overwinning in de Dunlop 24H DUBAI was de eerste zege voor Mercedes-Benz in een 24-uursrace sinds de Sauber C9 met Mercedes-motor in 1989 de 24 Uur van Le Mans won. Na 24 uur op het Dubai Autodrome reed Khaled Al Qubaisi de Mercedes-Benz SLS AMG met het startnummer 3 van het team Abu Dhabi by Black Falcon over de eindstreep. Samen met Bernd Schneider en Andreas Simonsen, de rijders van de twee Heico-Mercedes-Benz SLS AMG’s die als tweede en derde eindigden, werd Al Qubaisi vervolgens uitgenodigd voor de traditionele rit op een kameel naar het podium voor de prijsuitreiking. “Fantastisch. Vorig jaar hebben we het geprobeerd en lukte het niet, maar dit jaar liep alles perfect voor ons. Deze race te winnen is iets heel bijzonders”, zei Al Qubaisi. Jeroen Bleekemolen verklaarde: “De verschillen waren de hele race ongelooflijk klein, het leek wel een sprintrace. We hebben 24 uur lang probleemloos kunnen rijden.” Christiaan Frankenhout, die gisteren zijn 30e verjaardag vierde, was vandaag enigszins aangeslagen. "Ik heb slecht geslapen en voelde me niet lekker, maar dit resultaat is natuurlijk prachtig", aldus Frankenhout.

120114_24hdubai_parcferme
De drie SLS AMG's in het parc fermé

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet