Supercar Challenge

DSC: Hans Ambaum wint tweede race Dutch Supercar Challenge op Spa

Na zijn zege in de eerste race op zaterdag heeft Hans Ambaum ook de tweede wedstrijd van de Dutch Supercar Challenge gewonnen met zijn Dodge Viper. De race vond plaats op het circuit van Spa-Francorchamps.

 StartDSC2


Ambaum won de race voor de equipe Olly Brinkmann – Elmar Grimm met hun DTM-Audi TT.

 Ambaumr


Meindert van Buuren reed een geweldige inhaalrace met zijn VW Passat V8STAR. Doordat hij zaterdag was uitgevallen moest hij de race vanaf de veertigste positie beginnen. Meindert stuurde zijn 600 pk krachtige, door een 7,2 liter V8 aangedreven V8STAR na 24 ronden Spa-Francorchamps als derde over de finish.

 vBuuren


Winst Pieter van Soelen

Ardi van der Hoek en Marcel Norbart wonnen op zaterdag de klasse Supersport. Ardi moest op zondag testen op Circuit Park Zandvoort (tijdens de Paasraces rijdt hij voor de eerste keer in de BenQ-Siemens BMW 130i Cup en dat vraagt vooraf wat testwerk) en dus bleef de Porsche 996 GT3 Cup in de pits. Pieter van Soelen, zaterdag nog tweede, profiteerde en won met zijn BMW E46 V8 GTR. De tweede plek ging naar Richard van den Berg met zijn BMW M3 WTCC. Rob Frijns werd derde met zijn Porsche GT3 Cup.


 vSoelen


Weer Bas Barenbrug

Bas Barenbrug greep de grootste beker in de klasse Sport, op zaterdag won hij ook al zijn klasse met zijn BMW M3 E36. De equipe Eugene Janssen – Rolf van Os lag lange tijd op kop met hun BMW Compact, maar uiteindelijk restte voor hen de derde plaats. Berry van Elk, zaterdag derde in de Sportklasse, werd nu tweede. De (opstart)problemen met de Mini Cooper S lijken achter de rug!

 PodiumDSC2


Uitslag:

GT1:

1. Hans Ambaum, Dodge Viper, 24 ronden. 2. Olly Brinkmann en Elmar Grimm, Audi TT DTM, op 14.907; 3. Meindert van Buuren, VW Passat V8STAR, op 31.344.

Supersport:

1. Pieter van Soelen, BMW E46 V8 GTR, 23 ronden. 2. Richard van den Berg, BMW M3 WTCC, op 18.862; 3. Rob Frijns, Porsche GT3 Cup, 1:32.733.

Sport:

1. Bas Barenbrug, BMW M3 E36, 22 ronden. 2. Berry van Elk, Mini Cooper S, 22 ronden; 3. Eugene Janssen – Rolf van Os, BMW, 22 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet