24H Series

Div: Nederlandse Mercedes-rijders halverwege aan kop in Dunlop 24H DUBAI

120114_24hdubai_bleekemolen
De Black Falcon-Mercedes met Jeroen Bleekemolen rijdt halverwege de race aan de leiding

Goed nieuws vanuit Nederlands perspectief: halverwege de Dunlop 24H DUBAI rijden de beide Mercedes-Benz SLS AMG’s met Nederlandse inbreng op de eerste twee plaatsen in het algemeen klassement! Na twaalf uur racen heeft de Black Falcon-Mercedes met Jeroen Bleekemolen als leider in de wedstrijd 319 ronden afgelegd. De nummer 6-Heico-Mercedes met Christiaan Frankenhout rijdt met een ronde achterstand op de tweede plaats, in dezelfde ronde gevolgd door de winnende auto van vorig jaar, de Schubert-BMW Z4.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


Niet alleen de minimale rondetijden, een gevolg van de handicapregeling die de organisatie van de race in Doebai hanteert, spelen een belangrijke rol, maar ook het brandstofverbruik. Op dat gebied schijnt de Black Falcon-Mercedes het met name goed te doen: “Sean Edwards en ik kunnen constant een of twee ronden extra op een tank rijden en dat zou aan het eind best wel eens het verschil kunnen maken”, zei Jeroen Bleekemolen.

Christiaan Frankenhout doet het ondertussen goed met de snelste van de beide Heico-SLS’en. “Het gaat zeker goed, maar het duurt nog heel lang”, meldde hij. Terwijl Bleekemolen net voor het midden van de race uit de auto stapte en het stuur overhandigde aan Thomas Jäger, stapte Christiaan Frankenhout rond dezelfde tijd in de auto, waarbij hij Maximilian Buhk afloste. De nummer 25-Reiter-Lamborghini met Peter Kox, Nico Pronk, Dennis Retera en Bernhard Müller rijdt nog steeds in de top tien.

In de 997-klasse voor Porsche Cup-auto’s rijdt de nummer 41-Carworld-Porsche aan de leiding, met Roger Grouwels als Nederlandse rijder in de gelederen. Ook in de klasse SP2 is er een Nederlandse leider in de vorm van de nummer 103-Las Moras-Renault Mégane Trophy met Luc Braams, Ronald Morien, Duncan Huisman en Michael Munemann.

120114_24hdubai_divas
De Racingdiva's hebben tijd verloren vanwege ophangingsproblemen aan de Clio

De Marcos Racing-Lotus Evora met onder anderen Cor Euser leidde lange tijd in de klasse SP3, maar verloor deze positie nadat Hal Prewitt betrokken raakte bij een aanrijding. In deze klasse rijdt nu de Ginetta van het Britse Optimum-team aan de leiding. In de A5-klasse leidt de nummer 51-BMW van het Franse team Le Duigou Racing, terwijl de Besaplast-MINI met onder anderen Cora Schumacher de eerste plaats in de A2-klasse bezet. Hier hebben de dames van het Racingdiva’s-Team veel tijd verloren als gevolg van problemen met de wielophanging van de Renault Clio, maar de auto rijdt nog wel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet