DTM

DTM: Dirk Werner completeert DTM-bezetting BMW, Uwe Alzen naar ALMS

120113_bmw_dirkwerner_1
Dirk Werner mag het dit seizoen in de DTM gaan proberen

Iets minder dan vier maanden voor de start van het DTM-seizoen, eind april in Hockenheim, heeft BMW zijn rijdersbezetting rond. Nadat eerder al de BMW-fabrieksrijders Andy Priaulx, Augusto Farfus en Joey Hand plus de nieuw aangetrokken DTM-kampioen Martin Tomczyk en Bruno Spengler als rijders werden bevestigd, maakte het merk uit München vandaag bekend dat de laatste nog resterende vacature zal worden ingevuld door de 30-jarige Duitser Dirk Werner. De betrokken coureur werd in de afgelopen jaren al vaker in verband met de DTM genoemd en testte inderdaad een paar keer voor Audi, maar slaagde er niet in om een racezitje te bemachtigen. Nu lukte dat voor hem bij BMW dus wel. Vorig jaar was Werner voor BMW actief in de American Le Mans Series, waar hij met de BMW M3 van het BMW Team RLL als derde in het rijderskampioenschap in de GT-klasse eindigde. In de jaren 2007 en 2009 werd hij GT-rijderskampioen.

Tekst: René de Boer
Foto's: BMW, Rebocar Automotive Productions


120113_bmw_dirkwerner_2
Vorig jaar kwamen we Dirk Werner (rechts, hier met Porsche Motorsport-PR-manager Oliver Hilger) nog tegen op Times Square in New York

ALMS met de Müllers, Auberlen, Hand en Alzen

Naast het volledige DTM-sextet, waarbij de verdeling van de diverse rijders over de teams Schnitzer, RBM en RMG nog niet vaststaat, maakte BMW ook de rijders voor de American Le Mans Series bekend. Daar rijden Jörg en Dirk Müller, Joey Hand (die een ALMS-programma combineert met zijn deelname aan de DTM, waarbij DTM prioriteit geniet), Bill Auberlen en Uwe Alzen (voor Sebring en Road Atlanta). Een zesde rijder wordt nog bekendgemaakt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet