24H Series

Div: Spectaculaire startfase Dunlop 24H DUBAI

120113_24hdubai_start
Start van de race, Peter Kox (rode Lamborghini, midden) is al op weg naar de kop

In aanwezigheid van Zijne Hoogheid Sjeik Juma Bin Maktoum Al Maktoum startte om 14.00 uur de zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI op het Dubai Autodrome. In stralende zonneschijn en bij een temperatuur van ruim 30 graden gingen in totaal 69 auto’s, van de krachtigste bolides uit de A6-klasse tot de compacte auto’s uit de A2-klasse, vliegend van start. Ze racen tweemaal rond de klok op het 5,390 kilometer lange circuit tijdens de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar voor toerwagens, GT’s en 24H Specials.

Tekst en foto: PR


Het is algemeen bekend in de autosport dat een lange-afstandsrace, of eigenlijk elke race, nooit in de eerste bocht wordt gewonnen. Dat weerhield de Nederlandse coureur Peter Kox in de Reiter Engineering-Lamborghini Gallardo LP600 met het startnummer 25 er echter niet van om met een spectaculaire manoeuvre pole-sitter Rob Barff in de nummer 12-AUH Motorsports/FF Corse-Ferrari 458 Italia GT3 in te halen en de leiding te pakken nadat het licht op groen ging. De twee Italiaanse sportwagens streden aan de kop van het veld gedurende het grootste deel van de eerste twee uren van de race. Enkele andere teams reden telkens kort aan de leiding toen de meeste auto’s na iets meer dan een uur binnenkwamen voor de eerste pitstops.

De nummer 12-Ferrari en de nummer 25-Lamborghini kwamen opnieuw binnen voor reguliere pitstops aan het eind van het tweede uur, zodat Thomas Jäger in de Abu Dhabi by Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met startnummer 3 de leiding in het algemeen klassement en in de A6-klasse kon overnemen. De nummer 40-Besaplast Porsche leidde in de Porsche 997 Cup-klasse. De Las Moras Racing Team-Renault Mégane Trophy (startnummer 103) reed aan kop in de SP2-klasse, de Marcos Racing-Lotus Evora (startnummer 126) was eerste in SP3, de nummer 81-S.I.G. Motorsport MINI leidde in A2 en de Kueperracing-BMW E46 Coupé (startnummer 50) was eerste in de klasse A5.

Motors TV en Radio Le Mans verslaan de race. Live-Timing, live-streaming en nieuws zijn ook te vinden via live.24hseries.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet