WTCC

WTCC: Tom Coronel maakt zich op voor nieuw seizoen met ROAL Motorsport BMW

480-tom-coronel_race-1_1

Tom Coronel maakt zich op voor een nieuw seizoen in het FIA WTCC. Het Wereldkampioenschap voor Toerwagens 2012 vormt de volgende uitdaging in de carrière van de 39-jarige coureur uit Eemnes. Net als vorig jaar komt Coronel uit met de BMW van het Italiaanse ROAL-Motorsport. Het team van Roberto Ravaglia dat vorig jaar zijn comeback op het hoogste autosportpodium maakte en waarmee de Nederlander opklom tot de vierde plaats in de titelstrijd. In 2012 verschijnt ROAL Motorsport met twee identieke BMW's 320 TC aan de start. Naast Tom zal de 19 jaar jonge Superstar-winnaar Alberto Cerqui de tweede BMW 320 besturen.

Tekst en foto's: PR

480_tom-coronel_monza_1

"Er zijn jaren geweest dat ik niet zo vroeg in het seizoen al wist wat ik ging doen," opent Tom Coronel zijn relaas. "Wij komen natuurlijk uit een prachtig jaar, waarin je een duidelijke groei in de prestaties zag. Een race-overwinning en een vierde plaats in het kampioenschap achter de drie fabrieks-Chevy's. Met ROAL-Motorsport zijn we in het kampioenschap gegroeid. In het begin even aftasten, elkaar leren kennen, dan krijg je de fase waarin alles past en volgen de resultaten. Uit ervaring weet ik dat het eerste jaar er altijd is om te zaaien en dat je het jaar erna kunt oogsten. Zo is het met mij ook in de Formule 3 gegaan, de Formule Nippon en bij de Japanse GT's. Ik hoop daar nu ook op in het FIA WTCC met ROAL Motorsport, maar realiseer mij dat het zeker niet makkelijk zal worden. Er zijn nog meer (semi-)fabrieksauto's aangekondigd die in potentie ook kunnen winnen. Maar, ik ga uit van eigen kracht. Vanaf de eerste race er goed bijzitten en punten scoren. Natuurlijk hoop ik op meer overwinningen. Komend seizoen zal de samenstelling van het team gelijk zijn aan vorig jaar en ik behoud mijn vaste engineer Pietro. Voor 2012 kunnen we gebruik maken van de kennis die wij vorig jaar hebben opgedaan om die verder te 'finetunen'. Ik heb er zin in! Een topauto, een topteam en een topseizoen."

Teammanager Roberto Ravaglia deelt de mening van Coronel: "Ik heb een groot vertrouwen in de twee auto's die wij voor het FIA WTCC 2012 inzetten. Het zal zeker niet eenvoudig worden om de geweldige resultaten van vorig jaar te herhalen. Maar, ik ben overtuigd en gemotiveerd door onze rijders Tom Coronel en Alberto Cerqui. Tom geeft ervaring en betrouwbaarheid aan het team. Alberto is een jonge beloftevolle rijder die in 2011 zijn 'skills' toonde en aangaf circuits snel te leren kennen. Ons budget zal echter wel extreem beperkt zijn, zeker voor een technisch kampioenschap zoals het WTCC. Maar ik reken op de ervaring van onze technische staff en op de betrouwbaarheid van de BMW 320 TC."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet