Formule 2

Formule 2: Nieuw Spec. chassis en Yokohama banden voor 2012

Op de Autosport International Motor Show in Birmingham werd vandaag het nieuwe spec. F2 chassis voor 2012 geïntroduceerd. Ook kondigde organisator Jonathan Palmer het nieuwe bandencontract met Yokohama aan.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s F2
1._jonathan_palmer_and_kazu_sekiguchi
Dr. Jonathan Palmer en Kazu Sekiguchi, de baas van Yokohama Motorsport op de
Autosport International Show in Londen.

FIA F2 switcht naar Yokohama
Het FIA F2 kampioenschap stapt van Avon over naar Yokohama. Naar aanleiding van een uitgebreid testprogramma met Mirko Bortolotti eind 2011 stapt het FIA F2 kampioenschap definitief over naar de Japanse Yokohama-banden. De Williams F2 ingenieurs hebben een upgrade pakket ontwikkeld dat specifiek op de nieuwe Yokohama banden en de nieuwe koolstofvezelremmen gericht is.

De nieuwe Yokohama banden zijn speciaal voor de F2 ontwikkeld. Yokohama is natuurlijk al jarenlang hofleverancier in het FIA WTCC. De nieuwe banden bieden een verbeterde balans en stabiliteit zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. Nieuwkomers zullen de banden veel beter begrijpen en kunnen nog meer fine-tuning uitvoeren door een nog meer precieuze feedback te leveren.

Naast de nieuwe Yokohama’s beschikt de F2 auto over nieuwe koolstofvezelremmen, waardoor het gewicht verlaagd werd en de balans verbeterd. In Barcelona behaalde men indrukwekkende testresultaten. De nieuwe 2012 spec. F2 Williams reed ruim 2.363 secs. sneller dan voorheen. Het oude record stond op 1.34.712.

Formule 2 kampioen Mirko Bortolotti: “De auto voelde erg goed aan en de performance was uitstekend. De Yokohama’s passen uitstekend bij de auto en leverden nog meer grip, zelfs in Barcelona, wat zeker een hard circuit voor de banden is. Het paste perfect bij de 12 kg. minder wegende remmen. En dit stond mij toe om nog harder en later te remmen. Gedurende de tests werden wij steeds sneller en lagen de tijden bij de 1.34s. Al deze nieuwigheden betekenen een verbetering voor het gevoel van de F2 auto en dit is natuurlijk uitstekend voor het seizoen 2012!”

2012_spec_f2
De 2012-spec. F2 tijdens tests in Barcelona eind vorig jaar.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet