Formule 3

Formule 3: Neef Gerhard Berger tekent bij Van Amersfoort

Lucas Auer, de 17-jarige neef van oud F1-coureur Gerhard Berger heeft voor het komende ATS F3 seizoen bij het team van Frits van Amersfoort getekend. Naast Auer komt zijn landgenoot René Binder eveneens voor het team van VAR uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto Toyota Racing NZ

lucas-auer
Lucas Auer heeft voor het komende seizoen bij VAR
getekend.

Neef Gerhard Berger tekent bij Van Amersfoort
Bij VAR plant men komend seizoen met drie, maar mogelijk zelfs met vier auto’s aan de ATS Formule 3 Cup deel te nemen. Auer is de zoon van Berger’s zus Claudia. Tijdens F3 Tests in december was Gerhard Berger eveneens aanwezig.

Onder het wakend oog van Frits van Amersfoort werkte Auer een testprogramma van vier dagen af. Frits van Amersfoort: “Ik ben ervan overtuigd dat Auer een grote toekomst wacht. Hij heeft talent, is ambitieus en is berekenend. In zijn Formule l tijd was Berger een held voor me en nu ben ik met hem over zijn neef Lucas aan het onderhandelen. Dit is een fantastisch gevoel!”

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het team van VAR binnen enkele weken wederom richting Spanje of Italië vertrekken. Lucas Auer: “Vanaf het begin was het kampioensteam van Frits de eerste keus en naar aanleiding van de tests ben ik ervan overtuigd dat ik in een perfecte cockpit zit. De 17-jarige Auer won in 2011 de JK Racing Asia Series, de opvolger van de Formule BMW Asia. Auer houdt van sport en speelt regelmatig voetbal en ijshockey.

Voorafgaande aan het Recaro F3 seizoen zal Auer de komende weken aan de Toyota Racing Series in Nieuw Zeeland deelnemen. Het seizoen a.s.weekend op Teretonga.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet