24H Series

Div: Ferrari-teams bezetten eerste startrij voor zevende Dunlop 24H DUBAI

120112_24hdubai_quali_sfeer
In de late middagzon: kwalificatie in het Dubai Autodrome

Ferrari-teams bezetten de eerste startrij voor de zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI, die morgen om 14.00 uur lokale tijd op het Dubai Autodrome van start gaat. In de laatste minuten van de kwalificatie op donderdagmiddag reed de Brit Rob Barff in 2:02,092 minuten de snelste tijd, waarmee hij de Ferrari 458 Italia GT3 van het in de Verenigde Arabische Emiraten gehuisveste team AUH Motorsport/FF Corse op de eerste startplaats voor de race van dit jaar stelde. Barff deelt de auto met de beide in de Emiraten wonende Zuid-Afrikanen Leon Price en Jordan Grogor en zijn Britse landgenoot Charlie Hollings. De tweede plaats in de startopstelling ging naar de Ferrari met het startnummer 2 van het Italiaanse team AF Corse, die door Jack Gerber, Matt Griffin, Marco Cioci and Niki Cadei bestuurd wordt. Beste Nederlanders in de startopstelling zijn Nico Pronk, Peter Kox en Dennis Retera, die deel uitmaken van de bezetting in de Reiter-Lamborghini, die in de kwalificatie als vijfde eindigden.


Tekst en foto: PR

“We hadden gekozen voor een gedeelde strategie: in de eerste tijdtraining bleef onze auto in de pits, zodat we ons volledig op de tweede training konden concentreren”, zei Rob Barff na zijn prestatie in de kwalificatie, die hem de pole-position opleverde. “Ik ben heel blij om in zo’n goed startveld op pole te staan. Ik start veel liever van daar dan ergens vanuit het middenveld!”

Achter de beide Ferrari’s kwalificeerde de JRM Nissan-Nissan GT-R GT3 (Michael Krumm/Alex Buncombe/Tom Kimber-Smith/Franck Mailleux) zich als derde voor de snelste van de beide United Autosport-Audi’s R8 LMS met Enzo Potolicchio, Alex Popow en Ryan Dalziel. De pole-sitters van afgelopen jaar, de Reiter Engineering-Lamborghini Gallardo LP600 (Nico Pronk, Peter Kox, Bernhard Müller, Dennis Retera) en de MRS GT Racing-Porsche 997 GT3-R (Erwin Stückle, Philipp Eng, William Langhorne, Klaus-Dieter Frers) delen de derde startrij. Een tweede Audi, nog twee Lamborghini’s en een BMW Z4 completeren de top tien, zodat er zes verschillende merken op de eerste vijf startrijen staan.

Marcos Racing-Lotus op pole in klasse SP3

De snelste auto in de SP2-klasse was de Dodge Viper van het GT3 Racing Team (startnummer 101) met de rijders Craig Wilkins, Andy Ruhan, Leigh Smart en Aaron Scott. In de SP3-klasse versloeg de Marcos Racing-Lotus Evora (startnummer 126, Hal Prewitt, Alistair MacKinnon, Richard Verburg, Simon Atkins, Cor Euser) in de slotfase de RJN-Motorsport-Nissan 370Z (startnummer 120, Tetsuya Tanaka, Humaid Al Masaood, Bryan Heitkotter, Jann Mardenborough, Richard Meaden), die lange tijd de snelste in de klasse was.

JR Motorsport snelste in de A5-klasse

In de klasse A5 reed het Nederlandse team JR Motorsport met de rijders Bert van der Zweerde, Harry Hilders, Marco Poland und Pieter van Soelen met de BMW M3 E46 GTR (startnummer 54) de snelste tijd. De Besaplast-Racing-BMW MINI met het startnummer 80 (Franjo Kovac, Martin Tschornia, Cora Schumacher, Fredrik Lestrup en Reinhard Nehls) was het snelst in de klasse A2, terwijl de snelste tijd voor Franjo Kovac, Martin Tschornia, Roland en Sebastian Asch und Stephanie Halm in de 997-klasse voor Porsche-Cup-auto’s het dubbelsucces voor het Besaplast-team completeerde.

Motors TV en Radio Le Mans verslaan de race. Live-Timing, live-streaming en nieuws zijn ook te vinden via live.24hseries.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet