Algemeen

Dragracing: Open dag met 8.000 pk bij Lex Joon Racing

opendag_joon

Zaterdag 21 januari is er de unieke kans om Nederlands enige Top Fuel dragster van dichtbij te bekijken en … te horen. Op die dag houdt Lex Joon Racing in de race-shop van het team van 12.00 tot 16.00 uur een open dag.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

Afgezien van de demonstratieruns afgelopen jaar bij de MPM Internationals op de Dragstrip Drachten is de MPM Top Fueler van Lex Joon Racing zelden of nooit in Nederland te zien. Zaterdag 21 januari is die unieke kans er dus wel en kan de 8.000 pk sterke Top Fuel dragster van dichtbij worden bekeken.

Het team strijdt in 2012 opnieuw mee in het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap, de titelstrijd die Lex Joon als eerste en enige Nederlander in 2005 winnend wist af te sluiten. Met als crewchief Gerda Dijkstra gaat het team een poging doen deze unieke prestatie te herhalen. Vooruitlopend op het seizoen houdt Lex Joon Racing op zaterdag 21 januari van 12.00 tot 16.00 uur in de race-shop in Zaandam een open dag. Niet alleen kan de MPM Top Fuel dragster van dichtbij worden bewonderd, ook kunnen de teamleden eventueel gerezen vragen beantwoorden. In verband met de catering worden belangstellenden verzocht zich zo spoedig mogelijk aan te melden via opendag@lexjoonracing.nl. De waarschuwing op de uitnodiging om toch vooral gehoorbescherming mee te nemen staat er niet voor niets en alleen daarom al belooft het een interessante middag te worden. Het adres is: Penningweg 104a, 1507 DH Zaandam.

opendag_joon_u
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet